Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προκαλεί αδιάλλακτος ο Νετανιάχου

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Πρόθυμος «να κάνει όσες υποχωρήσεις χρειαστούν, εκτός, όμως, από την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, καθιστώντας σαφές ότι το Τελ Αβίβ επιμένει αδιάλλακτα, αφού τα πάντα ανάγονται «παραδοσιακά» στην προστασία της ισραηλινής ασφάλειας. Οι δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν κατά την άφιξή του στην Ουάσινγκτον, όπου μετέβη, για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο συνέδριο Εβραίων ηγετών. Οπως φαίνεται, θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Πίσω στο Ισραήλ, πάντως, «τα νερά τάραξε» χθες ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης («Καντίμα»), Σαούλ Μοφάζ. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ παρουσίασε ένα «σχέδιο ειρήνευσης», όπως είπε στους δημοσιογράφους, το οποίο προβλέπει άμεση ίδρυση «προσωρινού παλαιστινιακού κράτους», το οποίο θα είναι αποστρατιωτικοποιημένο και θα εκτείνεται στη Λωρίδα της Γάζας και στο 60% της Δυτικής Οχθης. Ο Μοφάζ εκτίμησε ότι «έτσι, θα δοθεί ώθηση, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα κομβικά ζητήματα, όπως είναι τα τελικά σύνορα, το καθεστώς της Ιερουσαλήμ κλπ». Πάντως, αρκετά ισραηλινά ΜΜΕ συμπέραιναν ότι πιθανώς το «ειρηνευτικό σχέδιο» Μοφάζ να στοχεύει περισσότερο στην ηγεσία του «Καντίμα» παρά σε κάτι άλλο.

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Οχθη συνεχίζονταν οι εκκλήσεις τοπικών οργανώσεων της «Φατάχ» αλλά και οπαδών προς τον Μαχμούντ Αμπάς να παραμείνει υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε χθες ο γενικός συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ που διαπίστωσε «τεράστια καθυστέρηση» στην πορεία ανοικοδόμησης από τις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά την ισραηλινή εισβολή του Ιανουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ