Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τα σχολεία υπολειτουργούν

Σε σύσκεψη καλεί σήμερα η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά

Μπορεί η νέα σχολική χρονιά να ξεκίνησε δύο μήνες τώρα, τα σχολεία όμως στον Πειραιά συνεχίζουν να υπολειτουργούν. Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική αφού οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι 230, ενώ χιλιάδες είναι οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί. Στα Ενιαία Λύκεια δεν έχουν μπει ακόμα στην τάξη καθηγητές σε μαθήματα κατεύθυνσης. Η ενισχυτική διδασκαλία είναι μακρινό όνειρο, αφού ξεκινά αργά και όχι σε όλα τα σχολεία, που ταλαιπωρούνται ακόμα με τη διπλοβάρδια. Καθηγητές διδάσκουν άλλες ειδικότητες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται επαρκής διδασκαλία.

Τα προβλήματα όμως στα σχολεία του Πειραιά δε σταματούν εδώ. Οι συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων με «τσουβάλιασμα» 30 μαθητών στην πρωτοβάθμια και 35 μαθητών στη δευτεροβάθμια κάνουν τη μάθηση ακόμα πιο δύσκολη, ενώ η κατάσταση στα ΤΕΕ είναι ακόμα χειρότερη. Μεγάλος αριθμός καθηγητών λείπει από τα ΤΕΕ, βιβλία δεν έχουν πάει ακόμα. Και σε όλα αυτά, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά, «το υπουργείο συνεχίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και συρρίκνωσης της ενιαίας δημόσιας δωρεάν παιδείας, δίνοντας εντολές στους προϊσταμένους να συγχωνεύσουν τμήματα, να μειώνουν και να απομακρύνουν ειδικότητες, στέλνοντάς τες σε άλλες μακρινές περιοχές».

Ετσι, σε συντονισμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Πειραιά καλεί η Ομοσπονδία Γονέων. Γι' αυτό και καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Λυκείου (στον πύργο του Πειραιά, στο 2ο όροφο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ