Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ
Να παραμείνει ζωντανή η ιστορική μνήμη

Την Παρασκευή στις 4.00  μ.μ. η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη  πρεσβεία

«Οι αγώνες και τα οράματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, οι θυσίες και τα θύματα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιρα και σήμερα γιατί δε δικαιώθηκαν. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δίνουν βροντερό "παρών" και αγωνίζονται για να αποτρέψουν τις συνέπειες που υφίσταται η πατρίδα μας στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε εγκλήματα πολέμου και καταπατήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων λαών και χωρών που αντιστέκονται στη νέα ολιγαρχία, ενάντια στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στην υποβάθμιση της παιδείας, στον ευτελισμό των αξιών, στην κοινωνική περιθωριοποίηση», είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία που διατυπώνονται στο κείμενο διακήρυξης της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη 1973.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που αποτελείται από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, Φοιτητικές Παρατάξεις της ΕΦΕΕ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας και τη ΔΟΕ κατέληξε στο εξής πρόγραμμα του τριήμερου γιορτασμού:

Το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων θα είναι ανοιχτό για το κοινό σήμερα και αύριο, από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε και θα κλείνουν οι πόρτες.

Την Παρασκευή, οι πόρτες θα κλείσουν με την έναρξη της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας στην αμερικανική πρεσβεία, δηλαδή στις 4 μ.μ.

Ο ΣΦΕΑ

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τη νεολαία και το λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό και την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία «σύμβολο της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Ζητά επίσης απ' όλους να υπερασπίσουν το χαρακτήρα, τη μορφή και την αισθητική του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, όπως προσδιορίστηκαν από τα οράματα και τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973. «Το σύνθημα "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία" δίνει σήμερα το μήνυμα της συνέχειας. Οι νέοι που δολοφονήθηκαν γιατί αντιστάθηκαν στη βία, την εξαθλίωση και την υποτέλεια δείχνουν τον δρόμο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ