Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικός γιορτασμός

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των εκδηλώσεων που θα γίνουν στη Θεσσαλία, τιμώντας αγωνιστικά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στα πλαίσια του αγωνιστικού γιορτασμού θα γίνουν συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες εκδηλώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων.

Στη Λάρισα η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης του 1973 θα τιμηθεί με συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και θ' ακολουθήσει πορεία προς τη Νομαρχία, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Επιτροπή Ειρήνης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών κ.ά.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αποφάσισε να κηρύξει στους εργασιακούς χώρους ωριαία στάση εργασίας για αύριο και την Παρασκευή, καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργατοϋπαλλήλους να τιμήσουν την ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Διήμερος θα είναι ο γιορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στο Βόλο, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, της Πρωτοβουλίας «Πράγα 2000», του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και της Ενωσης Μηχανοσιδηρουργών Βόλου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ιστορικού ντοκουμέντου, συζήτηση για την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα στο αμφιθέατρο Κορδάτου του κτιρίου Παπαστράτου. Την Παρασκευή θα γίνει αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στο Μνημείο των Ηρώων.

Στην Καρδίτσα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας και θα συμμετέχουν πολλοί φορείς του νομού, όπως η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, σπουδαστικοί και φοιτητικές σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών κ.ά. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης. Το βράδυ, στο «Παυσίλυπον», με πρωτοβουλία της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, του Δήμου Καρδίτσας και άλλων φορέων θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μεταξύ των άλλων, θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης και θα γίνει αφιέρωμα στον ποιητή της Ειρήνης Γιάννη Ρίτσο.

Στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή άλλων 9 μαζικών φορέων θα γίνουν οι εκδηλώσεις. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί πορεία την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ