Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παλλαϊκά συλλαλητήρια παντού

Για τον παλλαϊκό αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 του μήνα, προετοιμάζονται η νεολαία και οι εργαζόμενοι της Μακεδονίας και της Θράκης. Εργατικά Συνδικάτα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, Σωματεία, και δεκάδες άλλοι φορείς, συντονίζονται και καλούν σε συμμετοχή στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνονται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της περιοχής.

Ηδη έχει αποφασιστεί ο γιορτασμός σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Φλώρινα και Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, ενώ σήμερα πραγματοποιούνται συσκέψεις και σε άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.

Στη Θεσσαλονίκη με απόφαση της ΦΕΑΠΘ και με τη συμμετοχή μαζικών και εργατικών φορέων της πόλης, προετοιμάζεται η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη, από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με κατεύθυνση το Αμερικάνικο Προξενείο. Την προηγούμενη μέρα θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με εγκύκλιό του προς τα Σωματεία - μέλη του καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία και ταυτόχρονα να οργανώσουν εκδηλώσεις και στους χώρους δουλιάς.

Στο μεταξύ αποφάσεις συμμετοχής παίρνουν καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Σύλλογοι Φιλολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ψυχολογικού, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, Νηπιαγωγών, Οικονομικού της ΝΟΕ, Παιδαγωγικού, Νομικής, Γαλλικού, Τοπογράφων, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, του ΑΠΘ και Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή της η ΦΕΑΠΘ καλεί όλους τους νέους, τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, να συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία, σημειώνοντας πως «το Πολυτεχνείο η κορύφωση του παλλαϊκού αγώνα με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα και τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιμονοπωλιακά - δημοκρατικά αιτήματά του καλεί σε ανυποχώρητο διεκδικητικό αγώνα».

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, τιμώντας την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, που 27 χρόνια μετά συνεχίζει να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες της νέας γενιάς και ολόκληρου του ελληνικού λαού, οργανώνει πολύμορφες εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια. Εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 17 του μήνα, η οποία θα ξεκινήσει στις 6μμ από την Πολυτεχνική Σχολή. Η οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ συμμετέχει στην προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 5μμ στην Πλατεία Χημείου.

Η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ για την πορεία είναι στις 4.30 μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα στις 10μμ, στη Γεωπονική Σχολή εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη.

Αύριο Πέμπτη 16 Νοέμβρη, στη 1.30μμ, στο Φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής, οργανώνεται ομιλία και συναυλία από τη λαϊκή ορχήστρα της ΚΝΕ.

Σε άλλες πόλεις την Παρασκευή

Στην Κοζάνη με πρωτοβουλία των συλλόγων σπουδαστών των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ, αλλά και φορέων του νομού, οργανώνεται συγκέντρωση στις 8μμ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Στη Φλώρινα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης και την οργανώνουν το Συντονιστικό των μαθητών και φορείς του νομού.

Στις Σέρρες η συγκέντρωση θα γίνει στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας και διοργανώνεται από τους Συλλόγους σπουδαστών των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ.

Στην Καβάλα φορείς του νομού, ανάμεσα στους οποίους, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΠΚΣ και οι «Ανεξάρτητοι» του ΤΕΙ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και η ΠΕΑΕΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 5μμ στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Στην Ξάνθη η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 5μμ από την Κεντρική Πλατεία και θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο της πόλης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση στο αμφιθέατρο της σχολής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα (2013-11-19 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός (2008-11-15 00:00:00.0)
Οργανώνεται ο αγωνιστικός εορτασμός (2008-11-13 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Μακεδονία και Θράκη (2000-11-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (1996-11-16 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα (1996-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ