Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις προγραμματίζονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Ο λαός της Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος μαζικά στις παλλαϊκές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για να υπερασπιστεί έμπρακτα το χαρακτήρα και το νόημα του Πολυτεχνείου από τις προσπάθειες υπονόμευσης και αλλοίωσής του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής, η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και θα ακολουθήσει πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ. Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού οργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της Σχολής. Το Σάββατο θα γίνει μεγάλη εκδήλωση στο χώρο του ΕΚΘ και την Παρασκευή θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των ηρώων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ την Κυριακή θα γίνει στις 3.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στα Τρίκαλα

Να "καπελώσει" τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, προσδίδοντάς τες ένα άνευρο κι εν πολλοίς απολίτικο χαρακτήρα, επιχειρεί η Νομαρχία Τρικάλων. Μέσω ενός "Φορέα Υλοποίησης Επετείων" που συνέστησε και της "Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας", θέλει να υποκαταστήσει τους μαζικούς φορείς και τις νεολαιίστικες οργανώσεις, "στριμώχνοντάς" τους στη δική της εκδήλωση.

Στην προσπάθεια αυτή αντιδρά ο Σύλλογος Επιστημόνων Τρικάλων (ΣΕΤ), ο οποίος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αποφάσισε μαζί με άλλους 16 μαζικούς φορείς του νομού να διοργανώσουν την κεντρική εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, στην οποία καλούν να συμμετάσχει και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως και το δήμο και τα πολιτικά κόμματα. Αντιδρούν, επίσης, τα μαθητικά συμβούλια των σχολείων, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν - όπως κάθε χρόνο - τη δική τους εκδήλωση, με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο του δήμου. Αλλά και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων συμφώνησε με τις πρωτοβουλίες του ΣΕΤ και των μαθητικών κοινοτήτων.

Ετσι "πάνε στο βρόντο" οι επιθέσεις της νομαρχίας - μέσω του τοπικού και του αθηναϊκού Τύπου - εναντίον του ΣΕΤ και των μαθητών ότι δήθεν επιχειρούν να διασπάσουν τις εκδηλώσεις. Γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για διασπαστικές κινήσεις, αλλά για άρνηση να "καπελωθούν" από τη νομαρχία, συμμετέχοντας σε μια απολίτικη επετειακή εκδήλωση για το Πολυτεχνείο.

Στην Καλαμάτα

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΑΤΑΘ καλούν τους τοπικούς φορείς, τους νέους και τους πολίτες της πόλης και του νομού να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για να τιμήσουν την 23η επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στη Ζάκυνθο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τους εργάτες, υπάλληλους, συνταξιούχους, νέες και νέους του νησιού να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση - πορεία στις 5.30 μ.μ. για να τιμήσουν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. "Το Πολυτεχνείο αποτελεί σταθμό αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος και της νεολαίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των μηχανισμών της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, που θέλουν το λαό και τη νεολαία στο περιθώριο", τονίζει.

Στο Λουτράκι

Ο όμιλος ΔΕΠΠΑΛΠ, η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου, η ΠΕΑΕΑ και λοιποί φορείς του Λουτρακίου διοργανώνουν εκδήλωση για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).

Στο Ρέθυμνο

Η συντονιστική επιτροπή των φοιτητικών παρατάξεων και η επιτροπή ειρήνης Ρεθύμνου, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση - πορεία την Κυριακή στις 11 π.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ