Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Συλλαλητήρια επιβίωσης

Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία και Εβρος προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 28 του Νοέμβρη, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και πολλές περιοχές ακόμα

"Φουσκώνει" το κύμα οργής των αγροτοκτηνοτρόφων, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης και σε πολλές περιοχές της χώρας ετοιμάζονται για δυναμική αγωνιστική κάθοδο στους δρόμους, στις 28 του Νοέμβρη.

Ηδη αγωνιστικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση μαχητικών συλλαλητηρίων στις 28 του μήνα πήραν οι οχτώ Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των τεσσάρων θεσσαλικών νομών,καθώς και οι Ομοσπονδίες της Αιτωλοακαρνανίας και του Εβρου.Ανάλογες αγωνιστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες και σε πολλούς ακόμα νομούς. Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των οχτώ Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που έγινε προχτές βράδυ στην Καρδίτσα, αφού επισημάνθηκε η δραματική κατάσταση της αγροτιάς και ιδιαίτερα των βαμβακοπαραγωγών, αποφασίστηκε ο συντονισμένος αγώνας των Θεσσαλών αγροτών και να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 28 του Νοέμβρη και ώρα 11 το πρωί με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα και ώρα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, ενώ στον Εβρο θα γίνουν συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας και έξω από το Δημαρχείο στις Φέρρες.

Οι επερχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, αφού τα προβλήματα της αγροτιάς είναι δραματικά και η κυβέρνηση - υπόδουλη και δουλοπρεπής στην ΕΕ - αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα. Ο αγώνας των αγροτών, που στρέφεται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, θα συντονιστεί - ενόψει και του νέου προϋπολογισμού - με την πάλη των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εκπαιδευτικών, της νεολαίας, των συνταξιούχων, όλων των λαϊκών τάξεων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια αυτά θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη πλατιά σύσκεψη στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λάρισας, στις 5 μμ. Ταυτόχρονα, στα χωριά της θεσσαλικής γης επικρατεί αναβρασμός και αγωνιστική ετοιμότητα, ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης. Στελέχη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Οργανώσεων περιοδεύουν την ύπαιθρο, ενημερώνουν τους αγρότες, καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στον αγώνα, ενώ επίσης προγραμματίζονται πλήθος ενημερωτικών συγκεντρώσεων. Η αγροτιά είναι αποφασισμένη να δώσει υπερήφανη απάντηση στον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, ο οποίος, μιλώντας από τη Λάρισα, την "καρδιά" της ηρωικής Θεσσαλίας, επιτέθηκε προκλητικά εναντίον του διεκδικητικού, ταξικού αγροτικού κινήματος και του ΚΚΕ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει δραχμή για την ενίσχυση και στήριξη των αγροτών.

Το ραντεβού των Θεσσαλών αγροτών έχει ήδη δοθεί στα "μπλόκα του αγώνα". Εκεί όπου, για μια ακόμα φορά, η αγροτιά θα έχει το λόγο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 28 του Μάρτη οι εκδηλώσεις (2010-03-16 00:00:00.0)
Σε τρεις μέρες, στις Εθνικές Οδούς! (2002-01-25 00:00:00.0)
Το Κιλελέρ διδάσκει το δρόμο της τιμής και του αγώνα (1999-03-23 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα η αγροτιά (1997-12-04 00:00:00.0)
"Ομοβροντία" συλλαλητηρίων στις 28 Νοέμβρη (1996-11-14 00:00:00.0)
Στους δρόμους, οι Θεσσαλοί αγρότες (1996-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ