Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Να προωθηθεί το ΠΔ για τα Διαγνωστικά

Την προώθηση του παλιού σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για τα Διαγνωστικά Κέντρα - που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλη του 1994 - ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατό ένα τέλος στην αναρχία που επικρατεί σ' αυτό το χώρο.

Το ΠΔ, υπογραμμίζει ο ΠΙΣ, πρέπει να διασφαλίζει υψηλή ποιότητα στην παροχή ιδιωτικής πρωτοβάθμιας ιατρικής και αυτό θα επιτευχθεί με τη θεσμοθέτηση αυστηρών τρόπων ελέγχου για τη λειτουργία και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Επίσης πρέπει να προστατευτούν οι γιατροί που εργάζονται στα Διαγνωστικά Κέντρα και αυτό θα επιτευχθεί με το νομικό καθεστώς που θα λειτουργήσουν τα Διαγνωστικά Κέντρα. Κάθε εργαστήριο πρέπει να διαθέτει αυστηρά την υποδομή για όλες τις εξετάσεις που δηλώνει ότι εκτελεί και να απαγορευτεί η λειτουργία υποκαταστημάτων που λειτουργούν ως γραφεία παραλαβής δειγμάτων.

Για το ενδεχόμενο το ΠΔ να καλύπτει και τη λειτουργία των λεγόμενων κλινικών μιας ημέρας, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση του νόμου με αυτές και δηλώνει ότι δε θα ήταν αντίθετος με τις κλινικές μιας ημέρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν σωστές προδιαγραφές αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν για την οργάνωση και λειτουργία ιδιωτικών κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ