Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
"Ας έρθουν να μας σταματήσουν"

Απάντηση στα σχέδια για μια σιδερόφραχτη Αθήνα όπου θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις

Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για "ανθρώπινη πόλη" όλοι αυτοί που απεργάζονται αντεργατικά σχέδια, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αφορμή την ανακοίνωση του οράματός τους για μία σιδερόφραχτη Αθήνα που έκαναν από κοινού προχτές οι μεγαλοκαταστηματάρχες και ο δήμαρχος Αθηναίων, με παρατηρητή να συμφωνεί μαζί τους τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στον ίδιο βηματισμό, κυβέρνηση - δήμαρχος Αθήνας - εργοδοσία και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, βάζουν στο στόχαστρο των αντεργατικών τους επιλογών, το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και να συγκεντρώνονται.

Οι "ευαισθησίες" που επικαλούνται για τους πολίτες της Αθήνας, για "Αθήνα σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη", εντάσσονται στα νοσηρά τους σχέδια για την από κοινού εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων.

Δεν έχουν το δικαίωμα η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, να μιλούν για ευαισθησία απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας και για μια ανθρώπινη πόλη, δεν έχει αυτό το δικαίωμα και ο θερμός χειροκροτητής, ακόμη κι αυτής της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο άξιος συνεχιστής του προκατόχου του, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Πολυζωγόπουλος, μια και έχει πάρει αυτός, όπως και οι όμοιοί του οριστικό διαζύγιο με τους εργαζόμενους και οι απεργίες και συγκεντρώσεις είναι γι' αυτόν εφιάλτης που ταράζει τον ύπνο του.

Θα είχαν αυτό το δικαίωμα:

- Αν τους απασχολούσετο πώς ζουν οι χιλιάδες άνεργοι.

- Αν δεν ξεπουλούσαν τα πάντα στους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες, ρημάζοντας τη χώρα. Αν δεν τουφέκιζαν τις ελπίδες και τα όνειρα των εργαζομένων οδηγώντας τους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

- Αν δεν άφηναν ασύδοτους τους βαρόνους των ΜΜΕ να παίζουν το μακάβριο ρόλο τους, βάζοντας τον τρόμο, τη φρίκη και την ανηθικότητα κάθε είδους στα σπίτια μας.

- Αν δεν άφηναν ασύδοτους τους εμπόρους ναρκωτικών να σπέρνουν τον θάνατο, την οδύνη και τη δυστυχία, αν, αν...

Αλλού στοχεύουν τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν κι ας αφήσουν στην άκρη τις ευαισθησίες.

Στοχεύουν στην καταπάτηση του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων, μοναδικό όπλο των εργαζομένων να αντισταθούν στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων, που θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, μοναδικό τους όπλο για να αλλάξουν τη μίζερη ζωή τους.

Τους κάνουμε καθαρό, τα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδιά τους, δε θα περάσουν.

Ο κλάδος μας, όλοι οι εργαζόμενοι, ξέροντας ότι το δίκιο μας μόνο στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί, δε θα καμφθεί, δε θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα, θα κάνει καμένο χαρτί στα χέρια τους τις όποιες αντεργατικές τους αποφάσεις.

Τους καταγγέλλουμε και τους καλούμε να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να αφήσουν στην άκρη τις νοσηρές τους επιδιώξεις. Διαφορετικά "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", ας έρθουν στους δρόμους να μας σταματήσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ