Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Είμαστε μαζί σας"

"Θα είμαστε στο πλευρό σας, συνεχίστε", αυτά ήταν τα λόγια των εργαζομένων του Δήμου Ταύρου προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Βακαλόπουλο,όταν χτες τους κάλεσε και τους ενημέρωσε για τους λόγους της απεργίας των δήμων. Χτες πρώτη μέρα της απεργίας, αρκετοί δήμαρχοι της Αττικής ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους. Ενημέρωση έγινε, όμως, και στους κατοίκους με χρήση μεγαφώνων και με ανακοινώσεις. Ο "Ρ" παρακολούθησε την ενημέρωση των εργαζομένων από τον κομμουνιστή Δήμαρχο Ταύρου Παναγιώτη Βακαλόπουλου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Π. Βακαλόπουλος είπε ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν άμεσα και τους εργαζόμενους και ζήτησε τη συμπαράστασή τους για ένα κοινό μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιβολή φόρων και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα αιτήματα της ΤΕΔΚΝΑ και αναφέρθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τονίζοντας ότι η ηγεσία της, είπε, "ευχαριστώ" στα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για επιβολή φόρων στους δημότες και για συμμετοχή της ΤΑ στο πρόγραμμα "σύγκλισης".

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Παναγιώτης Κρυσταλίδης δήλωσε τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των δήμων, επισημαίνοντας ότι αυτά αφορούν και έχουν άμεση σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Τα απορριμματοφόρα του δήμου και τα καροτσάκια των οδοκαθαριστών μετά την ενημέρωση ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και αναρτήθηκαν πανό.

Χαρακτηριστικές, όμως, είναι οι δηλώσεις των εργαζομένων του δήμου στο "Ρ", που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην απεργία των δημάρχων:

"Εάν δεν ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι δε θα μπορούμε ούτε εμείς να πληρωθούμε. Είμαστε όμως και αντίθετοι στη λογική της επιβολής φόρων στους δημότες που ζητάει η κυβέρνηση από την ΤΑ", είπε ο Ηλίας Μητροπανάλος.

"Είναι επόμενο να κινητοποιούνται οι δήμαρχοι, είπε ο Γιώργος Μουζόμαλος,καθώς η πολιτική των Βρυξελλών που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τους δήμους είναι σε βάρος της ΤΑ και των εργαζομένων".

Ο Νίκος Χαλκιάς είπε ότι "οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν με χρήματα και με έργα που θα λύσουν και το πρόβλημα της ανεργίας".

"Την άσχημη οικονομική κατάσταση των δήμων την καταλαβαίνουμε και εμείς και ξέρουμε ότι τα έξοδα των δήμων, που δε βάζουν χαράτσια στους δημότες και δεν ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες τους, είναι περισσότερα από τα έσοδα και δυσκολεύονται να πληρώσουν και εμάς", είπε ο Γιάννης Βαζίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ