Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΥΧΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
Αρκεί να έχεις πληρώσει...

Να λάβουν άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος ψυχολόγου "οι κάτοχοι πτυχίου ψυχολογίας ομοταγούς προς ελληνικό ΑΕΙ, πανεπιστημίου του εξωτερικού και διαθέτουν αποδεδειγμένα πενταετή επαγγελματική δραστηριότητα ως ψυχολόγοι. Για το ομοταγές του αλλοδαπού πανεπιστημίου αποφαίνεται το ΔΙΚΑΤΣΑ".

Αυτό αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), όπως διατυπώθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του και αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία, οχτώ υπέρ και εφτά κατά.

Συγκεκριμένα, στην εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής και στην κατάπλειοψηφία απόφαση της Ολομέλειας, προτείνεται να λάβουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου: "Πτυχιούχοι αλλοδαπών πανεπιστημίων που δεν τους έχει χορηγηθεί ισοτιμία και αντιστοιχία από το ΔΙΚΑΤΣΑ, με την αιτιολογία ότι ένα μέρος των σπουδών τους έχει γίνει σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών (υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ΔΙΚΑΤΣΑ για την κατηγορία αυτή των ψυχολόγων)".

Η Επιτροπή Ψυχολόγων κατά της υποβάθμισης του επαγγέλματος του ψυχολόγου ζήτησε από το ΚΕΣΥ και τα μέλη του να μην εμπλακούν στην προώθηση μιας πρότασης για τροπολογία ευνοιοκρατικού χαρακτήρα. Μάλιστα, ο χώρος των επαγγελματιών ψυχολόγων έχει αρχίσει να αντιδρά και με κείμενο - διακήρυξη ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας να απορρίψουν κάθε πρόταση που υποβαθμίζει το επάγγελμα ψυχολόγου και την επιστήμη της ψυχολογίας και που ανοίγει το δρόμο στην αποσύνδεση σπουδών και επαγγελματικών προσόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δέσμευση για πτυχιούχους ψυχολογίας (1998-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ