Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ειρήνη και ψωμί"

Εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, χτες στο Πολυτεχνείο, με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και Τούρκων αγωνιστών

"Ο αγώνας για την ειρήνη στην Ελλάδα και στην Τουρκία πρέπει να πάρει τις διαστάσεις που επιβάλλουν οι συνθήκες. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι για την εδραίωση της ειρήνης των δύο λαών".

Αυτό τόνισε στη χτεσινή εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας στην κατάμεστη από νέους και νέες αίθουσα Γκίνη. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο "Ελλάδα - Τουρκία: Ο επόμενος στόχος" Τούρκοι αγωνιστές και ο Ελληνας βουλευτής έδωσαν το μήνυμα του αγώνα για την ειρήνη, την αλληλεγγύη των δύο λαών στους νέους της πατρίδας μας.

Ο Σιτκί Τσοσκούν,εκπρόσωπος του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας, τόνισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η χώρα του δαπανούν τεράστια ποσά για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Την ίδια στιγμή, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των δύο χωρών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. "Είναι φανερό, πρόσθεσε, ότι η ψυχροπολεμική κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες δε συμφέρει τους λαούς μας παρά μόνο τους ιμπεριαλιστές. Αυτό που χρειαζόμαστε, συνέχισε ο Σ. Τσοσκούν, είναι ειρήνη και ψωμί". Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι κομμουνιστές είναι υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, με προϋπόθεση φυσικά πως και από τις δύο πλευρές θα γίνονται σεβαστά τα υφιστάμενα σύνορα και το διεθνές δίκαιο. Μίλησε και αυτός για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να χτιστεί σε στέρεες βάσεις η ελληνοτουρκική φιλία. Σ' αυτό το σημείο, κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δεν εγκρίνει την αδελφοποίηση της Λάρισας με τον τουρκικό Δήμο του Προκοπίου. "Τέτοιες ενέργειες, είπε, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού". Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική εκδήλωση από ερασιτεχνικό συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ