Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Αγώνας απέναντι στις εκλογές - φιάσκο

Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις
Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε χτες με μοναδικό αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ονδούρα, ο ΓΓ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ), Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι πιθανή μία επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων της πραξικοπηματικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του προέδρου Μανουέλ Σελάγια που έχει ανατραπεί από τις 28 Ιούνη και έχει βρει από το Σεπτέμβρη καταφύγιο στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα.

Η αιτία είναι μία και μοναδική: Η στάση των πραξικοπηματιών. Ο «διάλογος» τελείωσε οριστικά μετά την κίνηση του επικεφαλής των πραξικοπηματιών Ρομπέρτο Μιτσελέτι να ανακοινώσει σχηματισμό «κυβέρνησης ενότητας» με τον ίδιο επικεφαλής και όχι φυσικά τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, όπως προέβλεπε η συμφωνία Σαν Χοσέ/Τεγκουσιγκάλπα και δίχως εκπροσώπους του στην κυβέρνηση. Παράλληλα, η πραξικοπηματική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε ο Ινσούλσα, ο ΟΕΑ δεν πρόκειται να αποστείλει παρατηρητές και να αναγνωρίσει τα αποτέλεσμα των εκλογών.

Την ίδια στιγμή το Μέτωπο ενάντια στο Πραξικόπημα καταγγέλλει ότι ειδικά σώματα της αστυνομίας και του στρατού ήδη εξαπολύουν μυστικές «μαύρες» επιχειρήσεις ενάντια σε μέλη του Μετώπου, εισβάλλοντας σε σπίτια, ξυλοκοπώντας, τρομοκρατώντας. Εντούτοις τα μέλη του Μετώπου δήλωσαν στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Globo» ότι απλώς ενισχύουν τον αγώνα και επιταχύνουν την απόλυτη αποτυχία των εκλογών - φιάσκο.

Τέλος, σε μία κίνηση που σηματοδοτεί εξελίξεις για όλη τη Λατινική Αμερική, η Κολομβία απέστειλε εκ νέου την πρέσβειρα της χώρας στην Ονδούρα, Σόνια Περέιρα, η οποία επέστρεψε χτες σύμφωνα με την εφημερίδα «El Heraldo».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ