Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ

«Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ και των πανελλαδικών αγωνιστικών τους πρωτοβουλιών, που παίρνουν αυτές τις μέρες, βρίσκονται οι κομμουνιστές», τονίστηκε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - προβλήματα των ΕΒΕ - Οι προτάσεις του ΚΚΕ», που πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η ΚΟΒ ΕΒΕ της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Οπως τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Φάνης Λάφης, από το τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΚΕ παλεύει για τη δημιουργία του αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Ο φάρος αντίστασης απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, είπε, είναι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΣΕΑ) που αποτελεί το κομμάτι εκείνο του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο, με αγωνιστικές διεκδικήσεις απαιτεί λύσεις για τα οξυμένα σημερινά προβλήματα των ΕΒΕ, ενώ παράλληλα αντιπαλεύει την αδιέξοδη συμβιβασμένη πολιτική της πλειοψηφίας των διοικήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Διευκρίνισε ότι ο αγωνιστικός, αντιμονοπωλιακός πόλος θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου σε μια πορεία συντονισμένης δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου.

Πρόσθεσε ότι η κυβερνητική αλλαγή «δε σημαίνει αλλαγή πολιτικής», αφού το ΠΑΣΟΚ και σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση υπηρέτησε πιστά την ίδια ευρωενωσιακή - φιλομονοπωλιακή πολιτική. Αναφέρθηκε στην κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών που καθημερινά χειροτερεύει, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, καθώς ο τζίρος συνεχίζει να πέφτει, οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν κάθε όριο και τα δάνεια στις τράπεζες πνίγουν χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ. Τέλος, κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να αγωνιστούν για χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 των εξόδων, μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Επίσης, κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων», αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ, όχι στην παραπέρα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κλπ.

Ακολούθησε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος για τα καθήκοντα των κομματικών μελών στο χώρο των ΕΒΕ μπροστά στις πρωτοβουλίες για συντονισμό του αγώνα αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ