Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Στέλεχος της ΠΑΣΚΕ ζητά απόλυση συνδικαλίστριας

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν πέντε προϊστάμενοι που ζητούν την απόλυση συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, επειδή «δυναμιτίζει τον εργασιακό της περίγυρο»

Την ίδια την εργοδοσία ξεπέρασε ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης» και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Τ. Κούκος, ο οποίος μαζί με μερικούς ακόμα προϊσταμένους στην επιχείρηση ζητούν με κείμενό τους προς τη διεύθυνση την απόλυση της συνδικαλίστριας Μερώπης Αλικιώτη - εκλεγμένη στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό σωματείο - γιατί αποτελεί εμπόδιο στην αντεργατική τους δράση!

Το κείμενο που απευθύνεται στη διοίκηση της επιχείρησης έχει σταλεί από τις 22 του Σεπτέμβρη και το υπογράφουν πέντε προϊστάμενοι μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου. Οι πέντε προϊστάμενοι υπογράφουν κατηγορίες, όπως πχ. ότι «λειτουργεί με σύνδρομο αυταρχικότητας, αναρχίας και δυναμιτίζει τον εργασιακό της περίγυρο διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του τμήματος αλλά και της εταιρείας γενικότερα μη σεβόμενη ό,τι κινείται», κ.λπ. ζητούν ευθέως όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «την απομάκρυνση της εν λόγω εργαζόμενης από την δυναμικότητα του ξενοδοχείου...»!

Για το εν λόγω έγγραφο η Μ. Αλικιώτη ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από την διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της επιχείρησης. Χτες το πρωί, η συνδικαλίστρια με εξώδικό της ζήτησε το συγκεκριμένο έγγραφο, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ξενοδοχείο συνδικαλιστές εκπρόσωποι της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δήλωσαν προς τους συνδικαλιστές ότι μετά από «έρευνά» τους διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες που απαγγέλλονται στη συνδικαλίστρια δεν ευσταθούν και ως εκ τούτου δεν παίρνουν το κείμενο αυτό υπόψιν τους.

Είναι καθαρό ότι η δράση της συνδικαλίστριας και της Επιτροπής Αγώνα στο ξενοδοχείο χαλάει τη σούπα της «εργασιακής ειρήνης» που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία του σωματείου στο συγκρότημα με τρομοκρατημένους και προς εκμετάλλευση εργαζόμενους στο ξενοδοχείο. Οι εκπρόσωποι του κλαδικού συνδικάτου διαμήνυσαν ότι το συνδικάτο θα απαντήσει αποφασιστικά, αξιοποιώντας κάθε μορφή στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας και των βαστάζων της που στόχο έχει τη φίμωση κάθε αγωνιστικής φωνής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ