Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκινά αύριο στο Περού

Αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Περού η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Εργαζόμενη Νεολαία που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στη Λίμα από αύριο μέχρι τις 20 Νοέμβρη.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα πάρει μέρος στις εργασίες παρεμβαίνοντας εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων της Ελλάδας για την αναγκαιότητα πολιτικοποίησης και οργάνωσης της εργαζόμενης νεολαίας σε αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Η συνδιάσκεψη αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης και είναι συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών της ΠΣΟ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αγωνιστικής και ταξικά προσανατολισμένης δράσης των εργαζομένων σε κάθε χώρα. Στόχος της ΠΣΟ είναι να ενισχυθεί η σχεδιασμένη παρέμβασή της στην εργαζόμενη νεολαία, γι' αυτό και θα αναδειχθεί Γραμματεία Νέων.

Μέχρι ώρας έχουν δηλώσει συμμετοχή συνδικαλιστές από 26 χώρες από όλο τον κόσμο με τις αιτήσεις για συμμετοχή να συνεχίζονται. Περίπου 150 νέοι συνδικαλιστές από το Περού θα πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψη, ενώ να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Περού έχει αρνηθεί να χορηγήσει VISA σε 20 συνδικαλιστές κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ