Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Οργάνωση κόντρα στην ταξική συνεργασία

Εκτακτη γενική συνέλευση έγινε προχτές

Κάθε χώρος δουλειάς να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 24 Νοέμβρη. Σε κάθε εργοστάσιο του χώρου, να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση, εργάτη τον εργάτη, για τα μέτρα της κυβέρνησης, για το πώς φτάσαμε στην κρίση και ποιοι την πληρώνουν. Να ανέβει συνολικά η πάλη για τη μεγαλύτερη μαζικοποίηση του Συνδικάτου.

Αυτές ήταν οι βασικές αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», προχτές Κυριακή. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε περίοδο έντασης της εργοδοτικής επίθεσης, με απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές κλπ. που αναδεικνύει πόσο επιτακτική γίνεται η οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεσης των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση οι μεταλλεργάτες αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 24 του μήνα, αλλά και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη.

«Προετοιμαζόμαστε για να απαντήσουμε άμεσα στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Με συζητήσεις, ομιλίες και συσκέψεις», σημείωσε εισηγητικά ο πρόεδρος του συνδικάτου Κώστας Μυτιληνού. Αναφερόμενος στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων (ΣΣΕ) για το νέο έτος, σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθούν οι αγωνιστικές προϋποθέσεις σε όλο τον κλάδο για να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις, στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων.

Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις. Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για παράδειγμα, το 65% των εργαζομένων υποαπασχολείται. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν κάνουν τίποτα για την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. Πολλαπλάσια είναι τα αδιέξοδα για τους νέους, όπως φαίνεται και στις συζητήσεις με μαθητές των ΟΑΕΔ, εργάτες 16 και 17 ετών, για τους οποίους η εργοδοσία δεν τηρεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν στη συνείδησή τους τη λογική που καλλιεργείται ότι πρέπει να κερδίσει ο επιχειρηματίας για να προσφέρει κάτι και στον εργαζόμενο και άρα οι πολιτικές των κυβερνήσεων πρέπει να εξασφαλίζουν τα κέρδη των επιχειρηματιών», σημείωσε ο Γιώργος Σκιαδιώτης, χαιρετίζοντας τη ΓΣ εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επισήμανε την ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης, με προσανατολισμό τα πιο χτυπημένα τμήματα των εργαζομένων από την κρίση και τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ