Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινητοποιήσεις για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα

Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, με αιχμή να δοθεί από την κυβέρνηση άμεση και ουσιαστική λύση στο οξύ οικονομικό πρόβλημα του δήμου, είναι η δημοτική αρχή της Νίκαιας. Σήμερα, εξαιτίας της καθυστέρησης του υπουργείου Εσωτερικών - και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα - να αποστείλει τα χρήματα που αντιστοιχούν στο Δήμο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), ο Δήμος αδυνατεί να προχωρήσει ακόμα και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ μόνιμο είναι το πρόβλημα μη ανταπόκρισης του Δήμου σε λειτουργικές ανάγκες. Σημειώνεται ότι τα μηνιαία τακτικά έσοδα του Δήμου υπολείπονται κατά 1/3 του ποσού που απαιτείται, μόνο, για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Η δημοτική αρχή έχει εδώ και πολύ καιρό ενημερώσει το σύλλογο εργαζομένων του Δήμου, τους βουλευτές της περιοχής και το υπουργείο Εσωτερικών. Ηδη, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντ. Ρόβλια και έχει ενημερωθεί γραπτώς ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης χωρίς όμως να έχει γίνει δυνατή συνάντηση μαζί του.

Η δημοτική αρχή της Νίκαιας από την πρώτη στιγμή της θητείας της το 2003 προβάλλει το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα του δήμου ενταγμένο στο συνολικότερο πολιτικό πρόβλημα της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτεί αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει τις ανάγκες των ΟΤΑ και των λαϊκών αναγκών, την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το πάγωμα των τοκοχρεολυσίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την αύξηση σταθερά (κάθε μήνα) της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και την απόδοση των αναδρομικών των σχολικών φυλάκων από τα αρμόδια υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ