Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενισχύει την καταστολή σε βάρος των μεταναστών

Μέσω της ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος

ICON

Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος ως κατασταλτικού μηχανισμού, στα πρότυπα της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής, ενταγμένο στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, είναι τα όσα προετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με αυτά που αναφέρθηκαν χτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με παράγοντες του Λιμενικού.

Ο υπουργός αφού έκανε αναφορά για αλλαγή συνολικά της δομής του Λιμενικού, σημείωσε μετά το τέλος των συναντήσεων, ότι προωθείται η δημιουργία «διακλαδικού Οργάνου» για «την αντιμετώπιση εισόδου αλλά και εξόδου από Πάτρα και Ηγουμενίτσα» μεταναστών και η αυστηροποίηση των ελέγχων. Στο «Οργανο» αυτό θα προΐστανται ο γενικός γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο αρχηγός του ΛΣ και ο σύμβουλος του υπουργού Φ. Νασιάκος.

Ακόμα «αναβαθμίζεται» η Διεύθυνση Ασφάλειας του υπουργείου και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα δημιουργηθεί και Υπηρεσία Πληροφοριών του ΛΣ! Η Υπηρεσία Πληροφοριών θα συγκεντρώνει πληροφορίες, από λιμάνια όπως αυτά της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, τις οποίες τις επεξεργάζεται σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Ανακοίνωσε ακόμα ότι ενισχύονται, τα Λιμεναρχεία Μυτιλήνης, Σάμου, Λέρου και Πάτμου με εσωτερικές μετακινήσεις λιμενικών από Βόλο, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ