Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική δίωξη για την πρυτανεία του ΕΜΠ

Κατηγορηματικά αντίθετη στη δίωξη δηλώνει η ΔΗΠΑΚ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισαγγελική παρέμβαση για ποινική δίωξη των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λόγω της φιλοξενίας στο server (σέρβερ) του ιδρύματος, της ιστοσελίδας «indymedia» («ιντιμίντια»).

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Πανεπιστημιακών, τονίζει:

«Η ΔΗΠΑΚ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ποινική δίωξη των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ. Ανεξάρτητα από στόχους, επιδιώξεις και διασυνδέσεις που εκφράζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από το σέρβερ του ΕΜΠ, δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για την άσκηση ποινικής δίωξης και πίεσης προς τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος. Δεν μπορεί να γίνει αφετηρία ώστε να ανοίξουν δρόμοι για το χτύπημα του πανεπιστημιακού ασύλου, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο πανεπιστήμιο».

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρουν: «Οι αιτιάσεις της εισαγγελικής αρχής εστιάζονται στην άρνηση του ΕΜΠ να διακόψει τη λειτουργία ιστοσελίδας, που φιλοξενείται στο δικτυακό του τόπο, και συγκεκριμένα του ATHENS INDYMEDIA, γιατί αυτή δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, όπως προβλέπει η σύμβαση για τη χρήση οπτικών ινών. Το ΕΜΠ, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, επιφυλάσσει αποκλειστικά σε αυτό (...) την κρίση για το τι συνιστά τους "εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς"».

Παίρνοντας θέση στο θέμα που έχει προκύψει, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, δήλωσε: «Δε θα κρίνω τη δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι οι πρυτανικές αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ