Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνεχίζουν με απεργιακά «πυρά»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα stage είχε χτες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σε κατάληψη των γραφείων της παλιάς «Ολυμπιακής» προχώρησαν προχτές αργά το βράδυ οι 1.000 απολυμένοι συμβασιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ρυθμίσεις για το μόνιμο προσωπικό και βρίσκονται «στον αέρα» και απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με ελαστικές μορφές συνεχίζονται μεθαύριο Πέμπτη με την πανελλαδική απεργία συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια στις 10 π.μ. Η Παναττική Συντονιστική Συμβασιούχων ΟΤΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην προσυγκέντρωση που οργανώνει στις 9.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στην προσυγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι γυμναστές συμβασιούχοι στους δήμους που προχωρούν σε στάση εργασίας 9 π.μ. - 1 μ.μ, με απόφαση της ΓΣ του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Νομού Αττικής.

Την ίδια μέρα, σε απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι με stage στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ, με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής των εργαζομένων με stage, η οποία επίσης καλεί σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση, την Τρίτη 1 Δεκέμβρη, στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, χτες, οι συμβασιούχοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) - συνολικά φθάνουν τους 200 - πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας απαιτώντας την άμεση μονιμοποίησή τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Επίσης, χτες, κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που ολοκληρώνεται σήμερα.

Η ανάγκη ανάπτυξης κοινών αγώνων εργαζομένων και συνταξιούχων αναδείχθηκε στη χτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ΕΤΜ με αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα stage.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης πρέπει να είναι ενιαίος. Οι συνταξιούχοι, συνέχισε, είναι απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα. Θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους. Και κάλεσε τους συνταξιούχους να στηρίξουν την κινητοποίηση των εργαζομένων με stage την 1 Δεκέμβρη όπως και τους εργαζόμενους με stage την κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 9 Δεκέμβρη. Από τη μεριά της η Ιρις Μπαντέμ, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Εργαζομένων με Stage, ανέδειξε μεταξύ άλλων το τεράστιο πρόβλημα της επίσημης εισφοροδιαφυγής του κράτους και των εργοδοτών μέσω της αξιοποίησης των stage, των ανασφάλιστων εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ