Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία και την υποαπασχόληση, με τα stage, τις ελαστικές μορφές εργασίας, απαιτούμε μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς και τις συντάξεις της φτώχειας, απαιτούμε κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη αύξηση των ορίων ηλικίας και της συνταξιοδότησης μέχρι τα βαθιά γηρατειά, απαιτούμε σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, απαιτούμε τη διεύρυνσή τους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα με βάση την πρόληψη, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, με καμιά επιβάρυνση για τη φτωχολογιά και τα Ταμεία. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Αυτή είναι η γραμμή πάλης που μπορεί να συμβάλει στην ενότητα της εργατικής τάξης και στην ανάπτυξη της κοινής δράσης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Κι αυτή η γραμμή πάλης, που συμπυκνώνει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου, ακολουθείται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, από τα ταξικά συνδικάτα, που είναι καθημερινά στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, προσπαθώντας να ενημερώσει, να οργανώσει τους εργαζόμενους, να δώσει συνέχεια και προοπτική στον αγώνα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μετανάστες που αντιδρούν στην αφαίρεση δικαιωμάτων και διεκδικούν το δίκιο τους, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα στο βαθμό που συσπειρώνονται και κινητοποιούνται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, όπως η ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Αγωνιστική Συσπείρωση των ΕΒΕ».

(Από την κεντρική ομιλία στην Αθήνα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ