Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
Ταξικός αντίλαλος στους δρόμους της Αθήνας

Στην κεφαλή της πορείας μπήκαν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Οι διαδηλωτές στην Ομόνοια
Οι διαδηλωτές στην Ομόνοια
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Ομόνοιας, απ' όπου διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή κάτω απ' τα πανό και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ. Ντόπιοι και ξένοι εργάτες με κάθε μορφής απασχόληση, φοιτητές, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι διαμήνυσαν πως ο «διάλογος» - απάτη των «κοινωνικών εταίρων» δε θα περάσει.

«

Απέναντι στο κοινό αντεργατικό μέτωπο της εργοδοσίας και των κομμάτων της πλουτοκρατίας χρειάζεται να οικοδομήσουμε ΤΩΡΑ την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, το κοινό μέτωπο με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή μεσαία αγροτιά, για να ανοίξουμε μια νικηφόρα πορεία, για να έχουμε κατακτήσεις, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, προκειμένου να μπλοκάρουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, παρουσιάζουν τα μέτρα σαν μονόδρομο, χρησιμοποιούν εκβιαστικά διλήμματα, προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους», σημείωσε, ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και κεντρικός ομιλητής. Αναδεικνύοντας την κατεύθυνση στην οποία οι εργαζόμενοι πρέπει να εντείνουν την πάλη τους τόνισε: «Η απάντηση που δίνουμε είναι κατηγορηματική. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και η παραγωγικότητα της εργασίας αυξάνονται και δεν μπορεί να ανεχθεί κανείς, για τον ίδιο, την οικογένειά του, το παιδί του, το συνάδελφό του, την τάξη του, ασφαλιστικό σύστημα που είναι χειρότερο από αυτό που ίσχυε για τους παλαιότερους. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες και διεκδικούν την ικανοποίησή τους». «Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε σε κανέναν. Αντίθετα, τους χρωστάνε πολλά», ξεκαθάρισε.

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν τη Σταδίου
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν τη Σταδίου
«Η τάξη μας μπορεί. Το επιβεβαιώνουν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των προηγούμενων δεκαετιών που μπορεί να κερδήθηκαν με αίμα αλλά κερδήθηκαν. Το επιβεβαιώνουν οι κατακτήσεις ακόμη και σήμερα , οι αυξήσεις στη Ζώνη, η ματαίωση απολύσεων σε σούπερ μάρκετ, σε ξενοδοχεία, ο αγώνας των εργαζομένων σε stage, ο αγώνας των συμβασιούχων», υπογράμμισε, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Οταν η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του για αντιδημοκρατικές ενέργειες και συμπεριφορές, τους απαντάμε ότι για το ΠΑΜΕ οι κατηγορίες αυτές είναι τίτλος τιμής», και διευκρίνισε: «Για μας νόμιμο και ηθικό είναι ό,τι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

Να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή πάλη

Νωρίτερα, θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Χέσους Χέτε Ολάρα, από τη Διεθνή Οργάνωση Μετάλλου, που είναι μέλος της ΠΣΟ, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμμαχία μας με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ έχει τη δύναμη να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ. «Η δημιουργία και το δυνάμωμα του λαϊκού μετώπου γιατί αυτό θα οδηγήσει στην κατάκτηση μιας εξουσίας και οικονομίας όπου ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμεύει για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών», επισήμανε. «Δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι φοιτητές και σπουδαστές να γίνουν μια φωνή και μια γροθιά με την εργατική τάξη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Βιτάλης από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ενώ η Λία Κουρτάκου, από την Πανελλαδική Συντονιστική Εργαζομένων με stage, ο Κώστας Δημουλάς, από την Παναττική Συντονιστική Συμβασιούχων ΟΤΑ, η Βάσια Χριστοδουλιά, από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΓΓ Αθλητισμού, ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους τη σημασία του συντονισμού.

Λίγο μετά τις 7.30 μ.μ., η πορεία ξεκινά. Το πανό δίνει το στίγμα: «ΣΕΒ - κυβέρνηση - εργατοπατέρες, χτυπούν Υγεία - Πρόνοια - Σύνταξη, αυξάνουν τα όρια ηλικίας. Οχι στο διάλογο - απάτη».

Ακολουθούν τα μπλοκ εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που ξεχωρίζουν με τον παλμό τους. Εργάτες απ' όλους τους κλάδους, οικοδόμοι, κλωστοϋφαντουργοί, μεταλλεργάτες, συνταξιούχοι διαδηλώνουν για το δίκιο της τάξης τους. Σημαντική είναι η συμμετοχή των μεταναστών εργατών από το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο, σε κοινό βηματισμό με τους Ελληνες εργάτες. Ξεχωριστή η παρουσία χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών κάτω απ' τα πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): «Τέρμα στη διάλυση και στον εκφυλισμό. Οργανωμένη απάντηση στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό».

Τα συνθήματα δε σταματούν σε όλη την πορεία: «Γεια σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, τα stage θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, τα stage είναι σύγχρονη δουλεία», «Σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ο λαός να ρίξει σφαλιάρα ταξική», κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικό αντάμωμα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή (2010-02-12 00:00:00.0)
«Θα μας βρίσκουν στο δρόμο κάθε μέρα» (2009-12-02 00:00:00.0)
Μαχητικά συλλαλητήρια και στη Θεσσαλία (2009-11-26 00:00:00.0)
Δε σταματούν - συνεχίζουν δυναμικά (2009-11-21 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο (2009-11-19 00:00:00.0)
Συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα (2009-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ