Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην πάλη με νέες δυνάμεις

Από τα εργοστάσια και τις εργατογειτονιές εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, εργαζόμενοι στα stage πορεύτηκαν μαζί

Motion Team

Από τα εργοστάσια και τις εργατογειτονιές εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, εργαζόμενοι στα stage πορεύτηκαν μαζί
Την ανάγκη μαζικά και ανυποχώρητα νέες δυνάμεις να εντάσσονται στη μάχη ενάντια στον πόλεμο που κήρυξε η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι ανέδειξε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη μεγάλη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου δήλωσαν μαζικά το «παρών» απολυμένοι συμβασιούχοι της πρώην «Ολυμπιακής», εργαζόμενοι σε προγράμματα «stage» που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, εργαζόμενοι από εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, της ΑΜΑΣΑ και της PILUX, που εδώ και μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και τις επιχειρήσεις πληροφορικής, στο καζίνο, εργαζόμενοι που απασχολούνται σε μια σειρά υπηρεσίες μέσω των εργολάβων - δουλεμπόρων. Ενωσαν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις κατασκευές, στο δέρμα, και άλλους κλάδους, μαζί με τους νέους που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γ. Νιβορλής από την ΠΟΕΕΠ, η Α. Μπισμπίζα από τους συμβασιούχους της πρώην «Ολυμπιακής», η Γ. Κατσαρού από τη Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των «stage». Κεντρικός ομιλητής ο Γ. Τσαμπούκης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Να μπουν δυναμικά στη μάχη για να μην περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση και προωθεί με «κοινωνικούς διαλόγους» - απάτη. Να μπουν με αυταπάρνηση μπροστά στην οργάνωση των αγώνων, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, το μέτωπο της εργατικής τάξης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν τον «κοινωνικό διάλογο» - απάτη, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για 1.400 βασικό μισθό και διακήρυξαν: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης, με συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών, σπουδαστών, εργαζομένων και απολυμένων των προγραμμάτων stage που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα και συστρατεύονται με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις έγιναν σε: Κατερίνη, Σέρρες, Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Μουδανιά, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ