Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΚΡΙΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Απέκλεισαν τους ταινιόδρομους των ορυχείων

Σε αποκλεισμό των ταινιόδρομων στα ορυχεία της ΔΕΗ προχώρησαν χτες κάτοικοι της Ακρινής αντιδρώντας στην ασύδοτη δράση της επιχείρησης η οποία, αποθρασυμένη από τη στήριξη που της παρέχουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και οι ντόπιοι εκπρόσωποί του, συνεχίζει να προκαλεί. Χτες, η ΔΕΗ ΑΕ συνέχισε το μπάζωμα του δρόμου που διασταυρώνεται με τον επαρχιακό δρόμο Κοζάνης - Ακρινής, με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό του οικισμού της Ακρινής.

Οι κάτοικοι, που προχθές το βράδυ αποφάσισαν μέσα από γενική συνέλευση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να δώσουν το περιθώριο στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν για να λυθεί το πρόβλημα, χτες το πρωί είδαν κατάπληκτοι φορτηγά της ΔΕΗ να ρίχνουν επιπλέον ποσότητες μπάζων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Αυτή είναι η «απάντηση» της ΔΕΗ στις αντιδράσεις των κατοίκων, που εδώ και 12 μέρες διεκδικούν να τους πει κάποιος υπεύθυνα ότι δεν κινδυνεύει η στατικότητα της ανισόπεδης γέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κοζάνης και από την οποία καθημερινά περνούν φορτηγά της ΔΕΗ μεταφέροντας φορτία 250 - 300 τόνων. Από τον Αύγουστο η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας ζήτησε από τη ΔΕΗ να της υποβάλλει σχετική μελέτη για τη στατικότητα της γέφυρας.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων βρίσκονται από την πρώτη ώρα το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και η ΝΑΣ. Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη, η ΝΑΣ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, διοργανώνουν σύσκεψη κοινωνικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τις μορφές αντίδρασης και συμπαράστασης στους κατοίκους της Ακρινής. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ