Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Αφανίζονται ελεύθεροι χώροι

Την έντονη ανησυχία τους, για τον αφανισμό των τελευταίων ελεύθερων χώρων από τους πάσης φύσης καταπατητές και για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, εξέφρασαν μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Από τη μία πλευρά, κερδοσκοπικά συμφέροντα που συνεχίζουν να εποφθαλμιούν «φιλέτα» της περιοχής και από την άλλη η λεγόμενη διπλή ανάπλαση, με την οποία μπαίνει φρένο στη δημιουργία ενιαίου δημόσιου πάρκου υψηλού πρασίνου.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος χτες κατήγγειλε την απόλυτη έλλειψη πολιτικής βούλησης των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να αντιπαρατεθούν σε συμφέροντα, αλλά και να εφαρμόσουν τη νομιμότητα απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες πράξεις. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ οι κυβερνήσεις βρίσκουν χρήματα (σ.σ. 1 εκατ. ευρώ) για την υπογειοποίηση της Αλεξάνδρας, έργο με αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή, δεν υπάρχουν χρήματα, για την ανάπλαση στα Κουντουριώτικα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την ανάπλαση της περιοχής «Προσφυγικά - γήπεδο λεωφόρου Αλεξάνδρας - Κουντουριώτικα» που «εκκρεμεί» από το 1985. Μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα μετά από πρόσφατες διοικητικές πράξεις και αποφάσεις του ΣτΕ. Και ζήτησαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, την έκδοση προδιαγραφών σύνταξης μελετών ανάπλασης, οριοθέτηση του συνόλου της περιοχής ανάπλασης και την έναρξη μελέτης ανάπλασης. Αναφέρθηκαν και στο χώρο του γηπέδου της Αλεξάνδρας, σημειώνοντας ότι είναι λάθος η κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων στην περιοχή. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και για την ανάγκη προστασίας των κινηματογράφων «ΑΣΤΡΟΝ» και «ΕΛΛΗΝΙΣ». Για τον πρώτο μάλιστα είπαν ότι έχει εκδοθεί και άδεια κατεδάφισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ