Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Ανθρωπος των ΑΠΕ ο νέος επικεφαλής

Τον καθηγητή του ΕΜΠ Αρθούρο Ζερβό προωθεί στη θέση του επικεφαλής της ΔΕΗ η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργείων. Ο Α. Ζερβός είναι διεθνής προσωπικότητα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με τη βιομηχανία του κλάδου. Είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΑΠΕ, μέλη του οποίου είναι και φορείς που εκπροσωπούν τη βιομηχανία, σε ένα σύνολο που μεταφράζεται σε κύκλο εργασιών άνω των 45 δισ. ευρώ και 450.000 εργαζόμενους.

Είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας, η οποία έχει 600 μέλη από 60 χώρες και αντιπροσωπεύει το 90% των κατασκευαστών αιολικού εξοπλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας και συμμετέχει σε συμβουλευτικό όργανο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών της ΕΕ.

Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ, αν και υπέρμαχος των ΑΠΕ, θα κληθεί να διευθύνει μια επιχείρηση που στηρίζει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή της στον λιγνίτη, στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Χτες υπήρξε μια πρώτη αντίδραση από τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που έκανε λόγο για προστασία του λιγνίτη και για «πιέσεις υποτιθέμενων οικολόγων και περιβαλλοντολογικά "ευαισθητοποιημένων" που οι υποδείξεις τους οδηγούν στην πλήρη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής της kwh».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ