Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αναγκαία η κοινή δράση!

Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, στη Λάρισα

H ανάγκη συντονισμού της κοινής δράσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών, με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα συμφέροντά τους από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αναδείχτηκε στη συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, στη Λάρισα, που διοργάνωσε στο Επιμελητήριο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Χιόνης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, ο οποίος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι «η κυβέρνηση μέσα από μια τεράστιας έκτασης επικοινωνιακή πολιτική, προσπαθεί να παρουσιάσει το "μαύρο - άσπρο" και να σπείρει φόβο και τρόμο στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες. Να μας γεμίσει ενοχές για το χάλι της ελληνικής οικονομίας, λες και εμείς το δημιουργήσαμε, μας καλεί να αποδεχόμαστε την πολιτική της άγριας λιτότητας που διατάσσουν τα επιτελεία της ΕΕ».

Οσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ο Γ. Χιόνης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η μόνιμη ραγδαία αύξηση των εισφορών. Καταγγέλλοντας δε τη συναινετική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας, αλλά αντίθετα είναι το βασικό εργαλείο των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου για το πέρασμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους αυτής της πολιτικής. Μέσα από τη διαδικασία των στημένων κοινωνικών διαλόγων, προσπαθούν να υφαρπάξουν τη συναίνεσή μας, να μας εμφανίσουν ότι συμφωνούμε στην εφαρμοζόμενη ευρωενωσιακή πολιτική.

Και καταλήγοντας αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, για τη μαζική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, στις γραμμές της και το συντονισμό με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ