Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ / ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ξεκίνησαν και πάλι τα έργα για τα διόδια

Σε ετοιμότητα και αντίσταση καλεί η Επιτροπή Παρέμβασης τους κατοίκους της περιοχής

Από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων και κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής στον κόμβο Αγίου Στεφάνου
Από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων και κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής στον κόμβο Αγίου Στεφάνου
H Επιτροπή Παρέμβασης Κατοίκων Αγίου Στεφάνου καλεί τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς τα έργα στον κόμβο για την κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων ξεκίνησαν και πάλι, με στόχο να πληρώνει χαράτσια όποιος μπαίνει ή βγαίνει στην εθνική οδό.

«Κάθε μέρα θα πληρώνουμε μόνο για τα διόδια 1,60 ευρώ την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας υποσχέθηκε 0,30 ευρώ αύξηση στο μεροκάματο. Και αυτό για ένα δρόμο που τον χρυσοπληρώνουμε ήδη μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας και την τιμή των καυσίμων. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, καθώς και σύγχρονα, αξιόπιστα και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς», επισημαίνει η Επιτροπή στην ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μας κοροϊδεύουν. Λένε ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι νομοθετημένη και δεν αλλάζει. Το νομοθετημένο Ασφαλιστικό όμως το αλλάζουν κάθε χρόνο, κατ' επιταγήν των μεγαλοεργοδοτών, σε βάρος των ασφαλισμένων. Η δημοτική αρχή παρότι γνωρίζει, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία μέχρι σήμερα, ως όφειλε, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών».

Τέλος, η επιτροπή καλεί κατοίκους και εργαζόμενους να απομονώσουν «τα παπαγαλάκια που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, αμβλύνοντας τις αντιστάσεις στον αγώνα για τη μη τοποθέτηση των διοδίων» και σημειώνει συγκεκριμένα:

  • Τα φτηνότερα διόδια γρήγορα γίνονται ακριβά.
  • Οι υποσχέσεις για καλούς παράδρομους είναι αυταπάτες και ψεύτικες υποσχέσεις για να αποσπάσουν τη συναίνεση για την επιβολή των διοδίων.
  • Οι κάρτες ή τα e-pass γρήγορα περιορίζονται ή καταργούνται.
  • Ο ατομικός «τσαμπουκάς» και τα «δεν πληρώνω» θα οδηγήσει σε ατομικές πιέσεις και υποχωρήσεις, απαλλάσσει δε τους φορείς από την κατάδειξη των πολιτικών ευθυνών.
  • Το μόνο που μένει είναι χαράτσι στο λαό, θησαύρισμα των εργολάβων.

Καταλήγοντας καλεί τους κατοίκους σε αντίσταση, αγώνα και ετοιμότητα για να διατρανώσουν: ΟΧΙ στα διόδια στον κόμβο Αγίου Στεφάνου. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ