Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας που αφορά τη λαϊκή οικογένεια

Ο αγώνας των οικοδόμων για την άμεση αναθέρμανση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, ξεφεύγει απ' τα στενά πλαίσια των εργαζομένων στις κατασκευές και αγγίζει τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Κανείς δε μπορεί να μένει αδιάφορος απέναντι στο αίτημα για φτηνή, σύγχρονη λαϊκή κατοικία; Χιλιάδες είναι οι οικογένειες που δεν έχουν ένα κεραμίδι να βάλουν πάνω απ' το κεφάλι τους, όταν την ίδια στιγμή 500.000 διαμερίσματα που έχουν ήδη χτιστεί μένουν απούλητα. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στέλνει τους εργάτες στις δαγκάνες των τραπεζών αντί να κατασκευάζει σύγχρονα και φτηνά σπίτια για την εργατική τάξη.

Αλλά και παραπέρα:

  • Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, την ώρα που η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις «βουλιάζουν» με την πρώτη νεροποντή, δε θα δώσει μόνο δουλειά στους οικοδόμους, αλλά ταυτόχρονα θα απαντήσει σε ένα απ' τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις εργατογειτονιές της χώρας.
  • Η αντισεισμική θωράκιση είναι απαραίτητη σε μια χώρα όπου εκλύεται το 50% της σεισμικής ενέργειας της Ευρώπης.
  • Η κατασκευή νέων σχολείων - με βάση τα σύγχρονα πρότυπα - είναι ανάγκη για κάθε παιδί και λαϊκή οικογένεια, όταν τα παιδιά στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες χωρισμένες με ...νοβοπάν στο όνομα της καταπολέμησης της διπλοβάρδιας.
  • Ο αγώνας των οικοδόμων συνδέεται και με την καλύτερη παροχή υγείας στο λαό, διεκδικώντας κατασκευή σύγχρονων, δημόσιων νοσοκομείων, που σήμερα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι οικοδόμοι - συνδέονται με την ανεργία του κλάδου - αλλά πρώτα απ' όλα συνδέονται με μια πλατιά γκάμα προβλημάτων που επιδρούν στην ποιότητα ζωής όλου του λαού. Αναδεικνύουν ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει ανάπτυξη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους όλοι ανεξαίρετα οι εργαζόμενοι.


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ