Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ολοταχώς στη μάχη για την επιτυχία της

Νέες αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία ανακοινώνονται καθημερινά, ενώ πολλαπλασιάζονται οι συσκέψεις για την οργάνωση της επιτυχίας της

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24 του Νοέμβρη (φωτ.) έδειξαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να μπει φρένο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24 του Νοέμβρη (φωτ.) έδειξαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να μπει φρένο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς
Τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν καθημερινά εργαζόμενοι από όλο και περισσότερους κλάδους ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, βάζοντας στην «ημερήσια διάταξη» τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ και εργατοπατέρων που στόχο έχει να κατακρεουργήσει τα εργατικά δικαιώματα.

Τη συμμετοχή της στην απεργία στις 17 του Δεκέμβρη αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλώντας τα συνδικάτα του κλάδου να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση της δουλειάς που απαιτεί η επιτυχία της. Σε αυτή την κατεύθυνση, την ερχόμενη Τρίτη 1 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πειραιώς 1), το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής πραγματοποιεί ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων.

Επίσης, χτες, απεργία στις 17 του Δεκέμβρη προκήρυξε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που, επιπλέον, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ασφαλιστικό και η θέση των εργαζομένων», την ερχόμενη Παρασκευή 4 του Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 1 του Δεκέμβρη και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στις 6 μ.μ. Στο κάλεσμά του προς τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής όταν η ανεργία ξεπέρασε το 50%, υπάρχουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργάτες, μεθοδεύεται κλείσιμο εργοστασίων και νέες απολύσεις, όταν έχει ήδη αναγγελθεί η μείωση των συντάξεων, με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, στο σύνολο του ασφαλιστικού βίου, η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (ΕΚΟΦΙΝ), η αύξηση της φορολογίας στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τέλος, το ΕΚΝ ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε, η εργατική τάξη να είναι άνεργη και ταυτόχρονα να επιδοτούνται "οι Λαναράδες" με χρήματα κλεμμένα από τις δικές μας τσέπες». Και καλεί τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.

Αντίστοιχη σύσκεψη για την προετοιμασία της εργατικής αντεπίθεσης διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 2 του Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Αποφάσεις για την απεργία έχουν ήδη πάρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Αττικής.

Αύριο, Κυριακή, πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, όπου θα συζητηθεί - ανάμεσα στα άλλα - και η συμμετοχή του κλάδου στην απεργία. Μεθαύριο, Δευτέρα, συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας με θέμα την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή στην απεργία της 17ης του Δεκέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους θα δοθεί η απάντηση στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα (2022-12-09 00:00:00.0)
Δυναμώνει το μήνυμα ευθύνης σε κάθε εργατοϋπάλληλο (2009-12-10 00:00:00.0)
Καμιά αναμονή (2009-11-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-12-15 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς οι ταξικές δυνάμεις (2005-11-26 00:00:00.0)
Σε πορεία κλιμάκωσης... (1996-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ