Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Ελλάδας Βασίλη Κοτρωνιά άλλος ένας πρωταθλητής και κορυφαίος Γκραντ Μετρ ο Γιάννης Παπαϊωάννου, απομακρύνεται (προσωρινά) από την ενεργό σκακιστική του δράση.

Ετσι τουλάχιστον, μας πληροφορεί το 46ο τεύχος του σκακιστικού περιοδικού «Σκάκι για όλους», μέσω του δελτίου τύπου που μας έστειλε διαδικτυακά, ο Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Αλλα θέματα του περιοδικού που κυκλοφορεί στα σκακιστικά καταστήματα και στα περίπτερα, είναι η παρουσίαση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής, τα διεθνή τουρνουά «Ικαρος», Λέρου κ.ά.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Πρωτάθλημα Γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ιρ. Ζατόνσκι μετά από ένα δυναμικό παιχνίδι και με 8,5 βαθμούς σε 9 παρτίδες. (Απόφαση ΕΛΟ 2.785!) Δεύτερη στην κατάταξη ήταν η Μπανγκισκάιτε με 6,5 βαθμούς και η Μελέκινα με τρίτη με 5,5 βαθμούς.

ΣΤΗ «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ» θα διεξαχθεί και ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων τον Οκτώβρη του 2010. Στην ψηφοφορία που έγινε στη Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο), η Ελλάδα πλειοψήφισε της Ρωσίας (Λένινγκραντ) με 17 και 7 αντίστοιχα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙτο 3ο Τουρνουά «Κάισσα 2009» με 24 συμμετοχές και πρώτους αξιολογημένους σκακιστές τους Κωστούρο, Σιενζέφσκι και Αναστασόπουλο. Στο 2ο τουρνουά της «Κάισσα» νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κωστούρος με 6,5 β., 2ος ο Κώστας Κεσόγλου με 5 β. και 3ος ο Θοδ. Σίδερης με 4,5 β. Ακολούθησαν με 4 β. οι Χρυσανθόπουλος, Πανταζόπουλος Στ., Παΐζης Κώστας και Παναγιωτόπουλος Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ