Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θέμα του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ της πόλης, έγινε μάθημα στις 17 Νοέμβρη, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου με τη δικαιολογία της ...αναπλήρωσης χαμένων ωρών! Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αποστόλης Νάνος και Κώστας Καζάκος κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας, με τη μορφή της αναφοράς, τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας, αλλά και τη φετινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου που ορίζει ότι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009 «δε θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Πέρα από το ρητό ορισμό της αργίας, η ΕΛΜΕ Λάρισας βάζει δικαιολογημένα και θέμα «απαξίωσης της ιστορικής μνήμης», ενώ, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΜΕ, «οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τη Διεύθυνση του σχολείου και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

*** Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού του ΤΕΙ Ηπείρου πραγματοποίησαν χθες το πρωί σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής στην Αρτα μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Μέσα από αυτήν την κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της συζήτησης, οι σπουδαστές εξέφρασαν τη δικαιολογημένη αντίδραση για την παραπέρα μείωση των κρατικών δαπανών για τη φοιτητική μέριμνα και των σχολών του ιδρύματος, που προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

*** Νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Πέμπτη 3 Δεκέμβρη διοργανώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Λούτσας, συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουν εδώ και πολύ καιρό, απαιτώντας ανθρώπινα σχολεία που να καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ