Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
φωτό

Στη μνήμη του πρώτου μου εξαδέλφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΑ που έδωσε τη ζωή του στα 22 του χρόνια πολεμώντας για τα πανανθρώπινα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού, για μια καλύτερη κοινωνία, με το Δημοκρατικό Στρατό στη Σάμο, καθώς και των άλλων παιδιών, όλα από το χωριό Λέκκα Σάμου και που είναι οι παρακάτω αλφαβητικά:

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΕΣΚΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΖΕΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (φωτογραφία), ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΦΡΑΝΤΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΒΟΝΔΙΚΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Προσφέρω για την ανέγερση του μνημείου του Δημοκρατικού Στρατού στη Φλώρινα το ποσό των 50 ευρώ.

Ο εξάδελφος και χωριανός τους

Μανώλης Κόκκας, Πανόραμα Σκαφιδιάς Ηλείας

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΛΑΝΤΑΤΖΗ (φωτ.) και των αδερφών μου ΔΡΑΚΟΥΛΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ (φωτ.) και ΝΙΚΟΥ (ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ), μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Οικονομάκου - Πλαντατζή

***

φωτό

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ, πιστού μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του και αντιστασιακού, προσφέρω στην ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα.

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νίτσα Μαρκάτου

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΩΣ ΚΡΟΥΣΤΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πατησίων.

Η κόρη της Φρόσω

***

φωτό

Σαν σήμερα, 3 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαλύρα της Μεσσηνίας. Μαχητής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για μια καλύτερη ζωή μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη έφυγε από τη ζωή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 53 ετών ο αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας, γιατρός Ορθοπεδικός - Χειρουργός ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΟΣΚΒΙΝ.

Γεννήθηκε στην πόλη Αλμα-Ατά του Καζαχστάν, το 1957. Σπούδασε και τελείωσε το Ιατρικό Ινστιτούτο της Τασκένδης και εργάσθηκε ως ιατρός σε νοσοκομεία της πόλης και της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν.

Παντρεύτηκε την συμφοιτήτριά του και συνάδελφο ιατρό Ανατολή Γ. Σύρου και το 1990 μαζί με την οικογένειά του ήλθε στην Ελλάδα. Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, και ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ ήταν συμβεβλημένος ιατρός - χειρουργός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Συμμετείχε στην κοινωνική ζωή της Κοινότητας Πικερμίου και ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του ΚΚΕ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο Ναό του Αγ. Χριστόφορου στο Πικέρμι με τη συμμετοχή και δύο Ρώσων ιερέων και ενταφιάστηκε στο νέο Νεκροταφείο Πικερμίου και Καλλιτεχνούπολης. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, εκτός από την οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, συνάδελφοι ιατροί και υγειονομικοί, καθώς και εκπρόσωποι της ρωσικής πρεσβείας και της ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και από το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν.

ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Η οικογένεια εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη μητέρα του και στην οικογένεια του αδελφού του που ζουν στη Μόσχα και για σοβαρούς λόγους υγείας της μητέρας του δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην κηδεία.

Στη μνήμη του αγαπητού μας Σεργκέι ο πεθερός του Γιώργος Σύρος, η σύζυγός του Ανατολή και οι κορούλες του Αντωνίκα και Βαλεντίνα, καθώς και οι οικογένειες συγγενών: Αλεξάνδρας και Θεοφάνη Βεκύρη, Μόσχου και Ελευθερίας Χουδελούδη, Ελένης Ιωαννίδου και Θωμά Γουλάρα, Απόστολου Κων. Σύρου προσφέρουν για την εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

  • Η οικογένεια Σύρου προσφέρει επίσης στη μνήμη του Σεργκέι 100 ευρώ στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

***

φωτό

Πέρασαν 64 χρόνια από τις 5/1/1945 που η καλή μας μανούλα ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ, αγωνίστρια της ΕΑ, άφησε την τελευταία της πνοή στο «Αρεταίειον» νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε επιτυχώς, αλλά πέθανε, καθώς, κοντά στα γεγονότα του Δεκέμβρη, οι ταγματασφαλίτες έκαναν έφοδο στο νοσοκομείο και συνέλαβαν γιατρούς και νοσοκόμες αφήνοντας τους αρρώστους χωρίς στοιχειώδη περίθαλψη. Ηταν μια ανταρτομάνα όπως τη χαρακτήρισε ο Πέτρος Κόκκαλης, που τη χειρούργησε. «Κυρά Λύτραινα, οι ανταρτομάνες δεν πεθαίνουν ποτέ», άξια μάνα, υπόδειγμα μητέρας η οποία με το προσωπικό της παράδειγμα έδειξε και στα έξι παιδιά της το σωστό τρόπο ζωής, πάλης και δράσης, το δρόμο του αγώνα.

Στη μνήμη της, με αφορμή την ονομαστική της γιορτή που συμπίπτει με την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μεταξουργείου.

Η κόρη της Βαγγελιώ Λύτρα

***

φωτό

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, αγωνιστή της ΕΑ και οπαδού του ΚΚΕ που έφυγε από τη ζωή στις 12/9/91, και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» στις 20/01/09, τα παιδιά τους Χρήστος και Καίτη Λεμπέση, η νύφη τους Ιωάννα Ζαχαριάδου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ, μέσω Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ.

ΚΡΟΥΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΡΩ
ΚΡΟΥΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΡΩ
***

Στη μνήμη των ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΑΥΛΗ, μαχητών του ΕΛΑΣ, που πήραν μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, προσφέρω 60 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας.

Χρήστος Φουσέκης

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του συντρόφου και φίλου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ ΕΒΕ.

Σ. Σ.


ΠΛΑNΤΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΛΑNΤΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ

ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΟΣΚΒΙΝ
ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΟΣΚΒΙΝ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-12-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-06-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-12-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-12-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ