Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Το παίζουν «πράσινα» για λόγους ... μάρκετινγκ!

Σε φόρουμ για την προώθηση της «πράσινης» επιχειρηματικότητας, με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές εξελίχτηκε το φετινό συνέδριο του «Εκόνομιστ» στην Αθήνα με θέμα «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα». Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχτεί το μεγάλο κεφάλαιο από θύτης και πρόξενος των μεγάλων καταστροφών του πλανήτη, σε σωτήρα του περιβάλλοντος, με επενδύσεις που θα ωφελούν φυσικά μόνο την κερδοφορία του.

Το πόσο υποκριτικές είναι ωστόσο αυτές οι διακηρύξεις αναδείχτηκε από το ίδιο το συνέδριο: Οπως ανέφερε το στέλεχος του «Εκόνομιστ» Τζ. Αντριους, σε έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό όπου συμμετείχαν 500 ανώτεροι αξιωματούχοι επιχειρήσεων, «οχτώ στους δέκα (ποσοστό 80% των ερωτηθέντων) θεωρούν ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις είναι περισσότερο επιφανειακά και λειτουργούν ως εργαλείο μάρκετινγκ (σ.σ. διαφήμισης)»!

Μιλώντας στο συνέδριο, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη δήλωσε ως στόχο της κυβέρνησης την «πράσινη» οικονομία, ενώ προανήγγειλε σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο να αναπτύξει τις επενδύσεις του στη χώρα μας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Την αξίωση των επιχειρηματιών η περιβαλλοντική πολιτική να συνεχίσει να αποτελεί αιτία παροχής πρόσθετων προνομίων και επιβραβεύσεων προς τις επιχειρήσεις, ευνοώντας ταυτόχρονα και ένα «ξεκαθάρισμα» στο εσωτερικό των αγορών, μετέφερε στην εκδήλωση του «Economist» ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος.

«Η περιβαλλοντική πολιτική δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο με το "μαστίγιο", αλλά και με το "καρότο". Με άλλα λόγια, όσο απαραίτητη είναι η τιμωρία μιας κακής πρακτικής, άλλο τόσο είναι και η επιβράβευση και η ενθάρρυνση των καλών πρακτικών», επισήμανε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

«Πλάτη» στην προώθηση της «πράσινης» επιχειρηματικότητας δεν παρέλειψαν να βάλουν στη διάρκεια του συνεδρίου και οι εκπρόσωποι των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του WWF Ελλάς Δ. Καραβέλλας, «ο επιχειρηματικός τομέας έχει υπάρξει κομμάτι του προβλήματος και τώρα πρέπει να γίνει κομμάτι της λύσης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ