Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «πράσινη ανάπτυξη» και τα συμφέροντα

Καλά είναι τα ανέξοδα λόγια της σημερινής κυβέρνησης για την «πράσινη ανάπτυξη» και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά όταν φθάνει η ώρα της πράξης αποκαλύπτεται η πραγματική πολιτική.

Χτες η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την επικείμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον ρωτήθηκε από το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο για το ποια είναι η θέση της κυβέρνησης μέσα στην ΕΕ για την μείωση των ρύπων που πρέπει να προκύψουν και στη ναυτιλία.

Η απάντησή της ήταν αποκαλυπτική για το πώς και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών οι οποίοι δε δέχονται την παραμικρή μείωση των τεράστιων κερδών τους: «Σε σχέση με την Ελλάδα, τονίσαμε ότι η ναυτιλία θα μπει στην τελική συμφωνία και στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν θα επιβαρυνθεί η ελληνική ναυτιλία ή η ναυτιλία της Μάλτας σε σχέση με άλλες χώρες που θα μετέχουν στη συμφωνία. Η ναυτιλία θα ενταχθεί στη συνθήκη, αν υπάρξει παγκόσμια δεσμευτική συμφωνία».

Οι διακηρύξεις, λοιπόν, για την «πράσινη ανάπτυξη» σταματούν μπροστά στα συμφέροντα των εφοπλιστών, οι οποίοι δε δέχονται με τίποτα να μειωθεί η κερδοφορία τους. Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους εξυπηρετήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ