Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ Ε' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ στην εγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πραγματοποίησαν χτες φορείς του Ε' Διαμερίσματος, απαιτώντας η δημοτική αρχή να μη συναινέσει στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου στην οδό Ασκληπιού 32 για την ανέγερση και μεταφορά εκεί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά. Αντίθετα, ο χώρος αυτός να χαρακτηρισθεί χώρος πρασίνου και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Οι φορείς που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις είναι ο Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος «Η Πρόοδος», η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ε' Διαμερίσματος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και εργαζόμενοι της Παπαστράτειου Παιδικής Στέγης, το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά, ο Αθλητικός Σύλλογος «Ο Φοίνικας», ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Γειτονιά μας».

Υπενθυμίζουμε πως για το θέμα αυτό έχουν καταθέσει στις 11 Νοέμβρη Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου. Επισημαίνουν τις επιβαρυντικές για το περιβάλλον επιπτώσεις από τη στέγαση στο χώρο αυτής της υπηρεσίας καθώς στην ίδια την Περιβαλλοντική Μελέτη αναφέρεται η πρόσθεση 270 οχημάτων και 650 ατόμων που θα κυκλοφορούν και θα σχετίζονται καθημερινά με το κτίριο της Αστυνομίας. Στο κτίριο αυτό θα υπάρχουν υπόγειες δεξαμενές καυσίμων, χώροι φύλαξης σφαιρών και οπλισμού, σκοπευτήριο, εγκαταστάσεις κεντρικής κεραίας κλπ. Και όλα αυτά μέσα στην καρδιά της μαθητικής κοινότητας 9 σχολείων και μεσοτοιχία με παιδικό σταθμό και παιδική χαρά.

Κι ενώ γίνονται αυτές οι επισημάνσεις, στην απάντηση που δόθηκε, επισυνάπτεται έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προτείνει «να μελετηθούν οι κατάλληλοι χρωματισμοί των επιφανειών ...ώστε να συμβάλουν στην ομαλή ένταξη του κτιρίου στην περιοχή».

Χτες οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πειραιάς - Αναγγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Λαμπρόπουλος ζήτησαν την ένταξη του θέματος στα προ ημερήσιας διάταξης καθώς ο δήμος θα πρέπει να πάρει θέση απέναντι σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Τελικά, αποφασίστηκε να συζητηθεί στο μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ