Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΠ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Αρρηκτοι δεσμοί με εργάτες στεριάς και θάλασσας

Το 25,8% του πλάνου της κάλυψε από την πρώτη μέρα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, βάζοντας γερά θεμέλια για την υπερκάλυψη

Με αμείωτο ενθουσιασμό και άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων, σχεδιασμένα και οργανωμένα, ξεκίνησε η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης στον Πειραιά. Από την πρώτη κιόλας ημέρα η ΚΟΠ κάλυψε το 25,80% του πλάνου της. Πρώτη ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιά με 58,30%. Ακολουθούν: Η ΚΟ Κοκκινιάς με 31,40%, η ΚΟ Ναυτεργατών με 26,35%, οι Δυτικές Συνοικίες με 24,07%, η ΚΟ Κορυδαλλού με 24,06%, η Α' Πειραιά με 23,22%, η ΚΝΕ με 18% και η Εργατοϋπαλλήλων με 15,01%.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΠ, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η ΚΟΠ κατάφερε την πρώτη κιόλας μέρα να καλύψει το 25% του πλάνου της:

«Η κάλυψη του πλάνου σε ποσοστό 25% για την 1η ημέρα δεν εκφράζει παρά τους ισχυρούς δεσμούς που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ με τους εργατοϋπαλλήλους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Σημαντικό ρόλο για την κάλυψη του πλάνου έπαιξε η έγκαιρη προετοιμασία όλων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, δεκάδων οπαδών που χρεώθηκαν μπλοκ μέρες τώρα. Το κλίμα ενθουσιασμού και προσμονής του πρώτου κλεισίματος καλλιεργήθηκε σε όλη την κλίμακα της ΚΟΠ. Σε μια σειρά ΚΟ, όπως του Κορυδαλλού και της Δραπετσώνας, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με δεκάδες οπαδούς να δίνουν το "παρών".

Από το πρώτο «κλείσιμο» της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης
Από το πρώτο «κλείσιμο» της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης
Στο αποτέλεσμα αποτυπώνονται τα μέτρα που πήρε η ΚΟΠ ώστε να ανέβει ο βαθμός προετοιμασίας και δράσης των ΚΟ μπροστά στα δύσκολα και συνδυασμένα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας. Η προσπάθεια αυτή συνοδεύεται με τη σκληρή δουλειά των κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων εργατών για την προετοιμασία και την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη. Σε χώρους και κλάδους δουλειάς του λιμανιού, της Ζώνης, στους εμποροϋπαλλήλους και στους ΟΤΑ. Στις γειτονιές και στις συνοικίες του Πειραιά, σχεδόν παντού έφτασε το κάλεσμα της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων αναδεικνύει τη βαθύτερη κατανόηση από εκατοντάδες εργαζόμενους της ανάγκης να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Γιατί αποτελεί το μοναδικό τους στήριγμα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της πλουτοκρατίας - ΕΕ και των κομμάτων τους, αφού η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται υλική δύναμη αγώνα στα χέρια των εργατών. Αποδεικνύει περίτρανα ότι βρίσκει τείχος η αντικομμουνιστική τους προπαγάνδα, η προσπάθειά τους να πληγώσουν ηθικά και οικονομικά το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ