Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «athens voice» πήρε το σκονάκι...

Στο σχολείο η αντιγραφή τιμωρούνταν με μηδενισμό της «κόλλας». Στον έντυπο και ηλεκτρονικό αστικό Τύπο η αντιγραφή της προπαγάνδας που στοχεύει να πλήξει το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επιβραβεύεται ποικιλοτρόπως. Από τη μέρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπλόκαραν αγωνιστικά την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου», για το πετσόκομμα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέχρι και σήμερα, δεκάδες κείμενα γράφτηκαν, πανομοιότυπα, σαν από καρμπόν. Απόλυτα προβλέψιμα απ' την πρώτη ως την τελευταία τους λέξη. Τελευταίο στη σειρά αυτό που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό τόπο www.athensvoice.gr.

Σε γενικές γραμμές λέει: Κακός μεν ο διάλογος, «εικονικός, πλασματικός». Κακή και η ΓΣΕΕ που εκπροσωπεί «κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, εργατική αριστοκρατία». Αλλά πιο κακό απ' όλα αυτά, η παρεμπόδιση του διαλόγου απ' το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που έδρασαν με «αστυνομικό τρόπο» και «χρησιμοποίησαν βία», παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα όπως αυτά της «συμμετοχής στο διάλογο», «ελευθερία μετακίνησης», ελευθερία «συνέρχεσθαι, διαλέγεσθαι», «παρακώλυση εισόδου και συγκοινωνιών» μέχρι και «αντιποίηση αρχής»! Και για όλα αυτά γράφει, «κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να διατάξει εξέταση, ούτε δίωξη θα ασκηθεί», αφού το ΚΚΕ «είναι στο απυρόβλητο, ασκώντας παρακυβερνητικές εξουσίες». Εχει και υστερόγραφο το «σημείωμα», με το οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι όσοι κινητοποιούνται δεν είναι εργαζόμενοι παρά μόνο «αργόσχολοι αστυνομικοί» σε διατεταγμένη υπηρεσία από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Θα μπορούσαν βεβαίως να αφήσουν τις αρχικές περικοκλάδες. Είναι άλλωστε φως φανάρι πως τις γράφουν για «ξεκάρφωμα». Δεκάρα δε δίνουν για τους εργαζόμενους, γι' αυτό και συκοφαντούν όσους αγωνίζονται για τα δίκια τους. Απολογητές του συστήματος είναι και μάλιστα με τρόπο καταφανέστατο και αισχρό. Και το δικό του φόβο κραυγάζουν απ' τις φυλλάδες τους, ηλεκτρονικές και έντυπες, απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες του, απέναντι στο ΚΚΕ και την πρωτοπόρα δράση του, την απήχηση των θέσεών του στην εργατική τάξη και τον λαό. Το δικό του μύχιο πόθο εκφράζουν καλώντας επί της ουσίας τους «αρμόδιους» να παρέμβουν και να παρεμποδίσουν αυτή τη δράση. Ματαιοπονούν. Εμπαθείς και ανιστόρητοι καθώς είναι, δεν γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ, το εργατικό λαϊκό κίνημα, δεν πτοήθηκαν ποτέ, ούτε ποτέ υπέστειλαν τις σημαίες τους. Ας αλυχτάνε τα σκυλιά, το καραβάνι τραβάει το δρόμο του...


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ