Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γερές πλάτες στη νέα αντιλαϊκή επίθεση

Ετοιμάζεται για «αντιπολίτευση» προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πλουτοκρατίας

«Εποικοδομητική», «αξιόπιστη» και «τολμηρή» αντιπολιτευτική τακτική θα ακολουθήσει - σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ - ο Α. Σαμαράς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να βάλει γερές πλάτες στη νέα εφ' όλης της ύλης επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δε θα περιοριστεί σε μια φραστική κριτική και άσκηση πιέσεων για ταχεία προώθηση των «διαρθρωτικών αλλαγών», αλλά θα καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για να ανοίγει δρόμους και να «σέρνει» την κυβερνητική πολιτική σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Οπως προκύπτει και από την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να κάνει «σημαία» του αυτούσια τα αιτήματα των εργοδοτικών φορέων και να ρίξει όλο το βάρος για την ικανοποίησή τους.

Μόνιμη επίκληση βέβαια θα γίνεται στο «εθνικό συμφέρον», προκειμένου να δικαιολογεί το «μονόδρομο» των μέτρων και να ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων. «Αυτό που μας ενδιαφέρει για το καλό του τόπου είναι να πάει καλά πριν απ' όλα η ελληνική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον «Real Fm», προσθέτοντας για το ΠΑΣΟΚ ότι «όπου δίνουν σωστά τη μάχη υπέρ της Ελλάδας, θα είμαστε δίπλα».

«Εποικοδομητική κριτική» για το αν οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση είναι «ορθολογικές» και «αποτελεσματικές», πρότεινε ο Σ. Τσιτουρίδης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει κριτική για το ύψος του δημοσίου ελλείμματος ή του χρέους ή για το Ασφαλιστικό που κατέρρευσε γιατί «εμείς κυβερνήσαμε πεντέμισι χρόνια».

Εσωκομματικές επαφές

Με δεδομένη και μη αμφισβητούμενη την αντιπολιτευτική τακτική, ο Α. Σαμαράς ρίχνει το βάρος του στην αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο αυτό συναντάται με στελέχη που βρέθηκαν «απέναντί» του κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο.

«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η προσπάθεια είναι δύσκολη, διότι έχουμε μια μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και πρέπει η πορεία προς τα εμπρός να γίνει μέσα σε κλίμα ενότητας», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης. Πλουραλισμό και σύνθεση ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Αυτό το οποίο με απασχολεί εμένα και νομίζω ότι απασχολεί και πολλούς είναι πώς το κόμμα θα γίνει πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό, πιο πλουραλιστικό έτσι ώστε να ακούγονται πραγματικά όλες οι φωνές που πρέπει να ακούγονται και ο πολιτικός λόγος της ΝΔ να προκύπτει μέσα από μια γόνιμη σύνθεση», είπε (στο «Βήμα fm»).

«Στην πρώτη γραμμή για τις αρχές της ΝΔ» δήλωσε ότι θα βρεθεί ο Β. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Α. Σαμαρά στη Ρηγίλλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποιο ρόλο στη «νέα κατάσταση» που διαμορφώνεται στο κόμμα. Στο μεταξύ, την απόφασή του να αποχωρήσει από τη ΝΔ γνωστοποίησε ο νομάρχης Χανίων, Γρ. Αρχοντάκης, ο οποίος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί υπέρ της Ντ. Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ