Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίνδυνος να διψάσουν χωριά της Λάρισας

Σοβαρό κίνδυνο να διψάσουν διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής Δαμασίου και Τυρνάβου στο Νομό Λάρισας μετά την απόφαση της Περιφέρειας χωρίς σχετική μελέτη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή προκειμένου να μεταφερθεί νερό σε γειτονικούς δήμους της πόλης της Λάρισας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος και στην απάντησή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για ενδολαρισινή διένεξη η οποία οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της Περιφέρειας κινήθηκε μέσα στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πλαίσια, ενώ είπε ότι από την άλλη μεριά έχουν βάση και τα επιχειρήματα του Δήμου Τυρνάβου. Για τη λύση του συνολικού προβλήματος είπε γενικά και αόριστα ότι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Στην παρέμβασή του ο Α. Σκυλλάκος τόνισε ότι δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής του Τυρνάβου διαμαρτύρονται, αφού η Περιφέρεια ήθελε να κάνει γεωτρήσεις στην περιοχή τους χωρίς καμία μελέτη. Είπε ότι οι διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα να παρθεί πίσω η απόφαση της Περιφέρειας, αλλά προειδοποίησε ότι το πρόβλημα θα επανέλθει εάν δεν παρθούν συνολικότερα μέτρα όπως η εκτροπή του Αχελώου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ