Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Εξαγγελίες και υποσχέσεις...

Με εξαγγελίες και υποσχέσεις απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, στους συμβασιούχους πυροσβέστες που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν χτες πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους πως το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά και η ...διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 συμβασιούχων. Υποσχέθηκε δε ότι το 2011 η πλειονότητά τους θα απορροφηθεί είτε σε ένα ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας, το οποίο θα συσταθεί τον επόμενο χρόνο, είτε στην Πυροσβεστική, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η ομηρεία τους. Τόνισε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται στο δικό τους χώρο ή σε άλλους κλάδους του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα εργαζόμενοι με τέτοιες συμβάσεις ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης είπε πως το «ΠΑΜΕ είναι μαζί σας και θα είναι και στους αγώνες σας». Υπογράμμισε ότι ο λαός έχει δικαίωμα στο δάσος, όμως, χρειάζεται «να έχετε μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για να υπάρχει δάσος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ