Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Επιδημικό κύμα σε ανοδική φάση

Τρία ακόμα θύματα του επιδημικού κύματος της «νέας γρίπης» Α (Η1Ν1) ανακοίνωσε χτες το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 28, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου. Επίσης χτες μπήκαν για νοσηλεία σε ΜΕΘ τρία ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη βδομάδα που πέρασε, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.274 νέα κρούσματα. Η έκθεση επισημαίνει ότι από τις 23 έως τις 27 Νοέμβρη παρατηρείται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού των απουσιών των μαθητών από το σχολείο τους, ιδιαίτερα στα παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών.

Τα μέλη του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο συνεδρίασε χθες, επισήμαναν την ανάγκη να σταματήσει η διάχυτη παραφιλολογία που θέλει τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας να προχωρούν σε πρόωρο κλείσιμο των σχολείων ενόψει των Χριστουγέννων. Κατά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε ότι στα εμβολιαστικά κέντρα έχουν σχηματιστεί λίστες αναμονής, οι οποίες φτάνουν έως και το τέλος του έτους. Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ελ. Γιαμαρέλλου ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν καταγραφεί ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου σε 110 άτομα. Από αυτές, οι 22 αφορούν στην εμφάνιση πυρετού, οι 12 πονοκεφάλους, οι 6 αϋπνίες και οι υπόλοιπες ήταν μουδιάσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ