Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Θα έπρεπε να σιωπήσει η κυβέρνηση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με υποκριτικές κενές φράσεις για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες λόγω... της ημέρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γ. Παπανδρέου στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «αφιερώνοντας τη συνεδρίαση σε μια ομάδα συμπολιτών μας που δίνει καθημερινά μεγάλη μάχη», όπως είπε.

«Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Δίνουν τη μάχη για πρόσβαση, μάχη για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής, μάχη για την ισότιμη συμμετοχή», είπε ο πρωθυπουργός «ξεχνώντας» να πει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν να αντιπαλέψουν πρώτα απ' όλα την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Αν η κυβέρνηση ήθελε να εκδηλώσει την ειλικρινή ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρίες θα έπρεπε να σιωπήσει. Τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες που είναι εκτός ειδικής αγωγής, το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων που μαραζώνουν στην ανεργία και η απόγνωση των οικογενειών τους είναι έργο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αντικαθιστά την κρατική μέριμνα με τη "φιλάνθρωπη" δράση ΜΚΟ και επιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ