Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προσπερνάμε τα εμπόδια που βάζουν οι αντίπαλοι

Κάθε αγωνιστικός συνδυασμός, κάθε Γραμματεία του ΠΑΜΕ, κάθε πρωτοπόρος εργάτης καλείται να σχεδιάσει την πάλη κόντρα στις δυσκολίες που γεννά ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης

Η επιτυχία της απεργίας απαιτεί ιδεολογικοπολιτικό εξοπλισμό, στοιχειοθετημένη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού
Η επιτυχία της απεργίας απαιτεί ιδεολογικοπολιτικό εξοπλισμό, στοιχειοθετημένη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού
Με παρέμβαση ενάντια στα εμπόδια που επιδιώκουν να βάλουν εργοδοσία - κόμματα του κεφαλαίου - εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην πάλη με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπιστούν τις ανάγκες τους, προχωρά η μάχη για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που επιβάλλει η οργάνωση του αγώνα κόντρα στην πλουτοκρατία, οι ταξικές δυνάμεις καταρτίζουν το σχέδιό τους σε κάθε κλάδο, αντιπαλεύοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί ο συσχετισμός δύναμης.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στον Πεδίον του Αρεως, στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 11 π.μ.

Τη δική της δράση για τη μαζική επιτυχία των λογιστών στην απεργία σχεδιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. Ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία πήραν ακόμα οι Ενώσεις Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Απόφαση πήρε ακόμα το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, ενώ 24ωρη απεργία στα εργοστάσια παραγωγής και κατεργασίας χημικών ουσιών κήρυξε και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος. Χτες το βράδυ, ομόφωνη απόφαση για απεργία στις 17 Δεκέμβρη πήρε σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βορείων Δωδεκανήσων. Ακόμα, συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε το κλαδικό Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση νομού Αττικής.


Την ίδια στιγμή, καθημερινά αναδεικνύεται η ανάγκη, με επιμονή και κατάλληλα επεξεργασμένη δουλειά, το κάλεσμα για κινητοποίηση να φτάσει ακόμα κι εκεί που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ορθώνουν εμπόδια. Να ενταθεί η παρέμβαση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις αυταπάτες, στα ψευτοδιλήμματα, στην αποπροσανατολιστική προπαγάνδα με την οποία το κεφάλαιο και τα κόμματά του θέλουν να καθηλώσουν τους εργάτες στην αδράνεια και τη μοιρολατρία. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης τονίζει με ανακοίνωσή του πως «ομόφωνα εκτιμά ότι απαιτείται άμεσα συντονισμένη - ταξική - δυναμική απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική». Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής «να απαντήσουμε με αντεπίθεση στην επίθεση που εξαπολύεται σε όλους τους τομείς της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων, των γυναικών και της νεολαίας, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ καθορίζουν το πλαίσιο της δικής μας συμμετοχής μας στη δράση. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ να αποφασίσει τρίωρη στάση για τις 17 Δεκέμβρη. Η ΕΛΜΕ - ΚΙ καλύπτει, με δική της τρίωρη, το υπόλοιπο του εργασιακού ωραρίου». Η διοίκηση σημειώνει ακόμα πως «θα εκτιμήσει τα δεδομένα, θα επεξεργαστεί περαιτέρω τα αιτήματα αιχμής της στιγμής και θα πάρει όλα τα οργανωτικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η μαζική και μαχητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στην απεργία που έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση», που στην περιοχή θα γίνει στο Αργοστόλι, στις 11.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ).

Απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας πήρε ακόμα η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενώ οι ΕΛΜΕ Ηλείας και Λακωνίας που επίσης προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας, καλούν την ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση για να γίνει 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ