Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σήμερα ο αγωνιστικός γιορτασμός

Με συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πορείες σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα θα γιορταστεί σήμερα η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στη Θεσσαλία με πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και θ' ακολουθήσει πορεία προς τη Νομαρχία, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Επιτροπή Ειρήνης, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών κ.ά.

Σε διακήρυξή του για την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει ότι «τα συνθήματα αυτής της εξέγερσης για ψωμί - παιδεία - ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία - Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, παραμένουν και σήμερα ανεκπλήρωτα και είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε». Και τονίζει: «Οπως τότε, έτσι και σήμερα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει ν' αντιτάξουμε ένα κοινό μέτωπο πάλης εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, επαγγελματίες, νεολαία, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των πολυεθνικών. Ν' αντισταθούμε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό το δρόμο δείχνει η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου».

Το ΕΚΛ κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας στους εργασιακούς χώρους, καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργατοϋπαλλήλους να τιμήσουν την ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σήμερα κορυφώνονται και οι διήμερες αγωνιστικές εκδηλώσεις για το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στο Βόλο, που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, η Πρωτοβουλία «Πράγα 2000», ο Δημοκρατικός Συλλόγου Γυναικών, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες με προβολή ιστορικού ντοκουμέντου, συζήτηση για την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα στο αμφιθέατρο Κορδάτου του κτιρίου Παπαστράτου. Σήμερα στις 6 μ.μ. θα γίνει αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και θ' ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στο Μνημείο των Ηρώων.

Στην Καρδίτσα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας και θα συμμετέχουν πολλοί φορείς του νομού, όπως η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, σπουδαστικοί και φοιτητικές σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών κ.ά. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων σήμερα στις 8 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης. Το βράδυ, στο «Παυσίλυπον», με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Βιβλιοθήκης», του Δήμου Καρδίτσας και άλλων φορέων θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μεταξύ των άλλων, θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης και θα γίνει αφιέρωμα στο ποιητή της Ειρήνης Γιάννη Ρίτσο.

Κι ενώ οι φορείς της Καρδίτσας θα τιμούν τους αγωνιστές της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται εκδήλωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα «Η απελευθέρωση των Τηλεπικοινωνιών - Θεσμικό Πλαίσιο» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης, στην οποία θα μιλήσει ο υφυπουργός Αλέκος Βούλγαρης!!! Την πρωτοβουλία, προφανώς, ανέλαβε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Ντ. Ρόβλιας, που κατάγεται από την Καρδίτσα και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ανακοινώθηκε αναφέρει και χαιρετισμό του δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου, ο οποίος, όμως, δηλώνει ότι θα βρίσκεται στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως έχει χρέος.

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή άλλων 9 μαζικών φορέων θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του '73 στα Τρίκαλα. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί πορεία σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ