Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση και πορεία στο αμερικανικό προξενείο

Σήμερα στις 6 το απόγευμα μπροστά από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε πρόσφατο προηγούμενο συμμετοχής του λαού και της νεολαίας της πόλης.

Χιλιάδες άνθρωποι μικροί και μεγάλοι, πιστοί στα ιδανικά και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα δώσουν το «παρών» στο κάλεσμα της συσπείρωσης και του αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρουν. Το «παρών» θα δώσουν και εκπρόσωποι των κινημάτων και κομμάτων βαλκανικών χωρών που βρίσκονται στην πόλη για να συμμετάσχουν στη διήμερη συνάντηση που φιλοξενεί το ΚΚΕ.

Το μνημείο του Πολυτεχνείου, σκεπάστηκε από στεφάνια και λουλούδια που αποθέτουν νεότεροι, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Χτες οι φοιτητές ανάρτησαν στις πύλες της σχολής τα συνθήματα που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων φοιτητών: «Εξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ».

Από τα μεγάφωνα, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, καλούν σε ανυποχώρητο διεκδικητικό αγώνα, κάθε εργαζόμενο, κάνε νέο και νέα που δε συμβιβάζεται με το ανθρωποφάγο παρόν της Νέας Τάξης.

Χθες το μεσημέρι το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, μέσα από κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κάλεσαν τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές, όλους τους νέους, τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης να συμμετέχει στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.

«Η εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο δεν ήταν «σπορά της τύχης», αλλά «ώριμο τέκνο της οργής» του λαού μας ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία. Εκεί που είχαν «σκάψει και σπείρει» οι παράνομες αντιδικτατορικές οργανώσεις, φύτρωσε ένα νεολαιίστικο κίνημα που ενσωμάτωνε τις καλύτερες παραδόσεις του λαϊκού κινήματος.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό, επίκαιρο και ελπιδοφόρο. Μας δείχνει το δρόμο του αγώνα για όλα όσα δικαιούμαστε, μας καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΦΕΑΠΘ και κάλεσαν τους φοιτητές να συμμετέχουν στην προσυγκέντρωση των Συλλόγων στις 5μμ στην Πλατεία Χημείου.

«Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και σε προτεραιότητα. Είναι χρέος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας να διατηρήσει την ιστορική μνήμη και να διαφυλάξει την ακριβή αυτή παρακαταθήκη στην ανατολή του νέου αιώνα. Η κοινή προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των στόχων αποτελεί την καλύτερη απόδοση τιμής σε ό,τι συμβολίζει η εξέγερση του Πολυτεχνείου», σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλος.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες φορείς δήλωναν τη συμμετοχή τους στη σημερινή μεγάλη διαδήλωση τιμής καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο. Μεταξύ άλλων μέχρι χτες το μεσημέρι, στεφάνι είχαν καταθέσει αντιπροσωπείες της ΚΟΘ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ, της ΕΣΑΚ, της ΕΔΟΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ