Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ζήτησαν από τη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας, προχτές σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΕΑΣ). Οπως τόνισαν, ύστερα και από τις αρνητικές εξελίξεις, με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ακύρωση του ζωτικής σημασίας έργου, επιβάλλεται ο λαός της περιοχής να διεκδικήσει αγωνιστικά την υλοποίησή του. Και σημείωσαν ότι η ΝΕΑΣ θα πάρει πρωτοβουλίες για το συντονισμό της δράσης των φορέων σ' αυτή την κατεύθυνση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ: Για δεύτερη φορά η Β. Τσαλικιάν, μητέρα του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου υπέβαλε αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να μη διεξαχθεί η δίκη στην Αμφισσα, αλλά στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η μητέρα του 15χρονου υποστηρίζει ότι συγγενικό της πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί ως πολιτική αγωγή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιβάλλει την παρουσία του στην Αθήνα. Επίσης, στην αίτησή της προσθέτει ότι αρκετοί ανήλικοι μάρτυρες δυσκολεύονται να μεταβούν στην Αμφισσα, η σύνθεση του ΜΟΔ Αμφισσας είναι ουσιαστικά γνωστή λόγω του μικρού αριθμού υπηρετούντων και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αντεκδίκησης από την οικογένεια του θύματος.

ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ διεκόπη τελικά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Γ. Δημητράκη, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης. Ο Γ. Δημητράκης κατηγορείται για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006. Η αστυνομία είχε πάρει ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας, μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και με την τοποθέτηση στον προθάλαμο ειδικού θαλάμου για ανίχνευση μετάλλων, αλλά και με σωματικό έλεγχο όλων όσων εισέρχονταν στην αίθουσα. Η δίκη ξεκίνησε τελικά, αργά το μεσημέρι, με αίτημα από πλευράς της υπεράσπισης να αναβληθεί. Οι συνήγοροι μίλησαν για μέτρα που «δεν επιτρέπουν την ηρεμία, την τάξη στη σκέψη, για μια δίκαιη δίκη». Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε, οι συνήγοροι είχαν ζητήσει εδώ κι ένα μήνα την μεταγωγή του κατηγορούμενου, κρατείται στις φυλακές Δομοκού, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή. Ωστόσο, το υπουργείο «με εμφανώς αβάσιμη αιτιολογία», όπως αναφέρεται, απέρριψε το αίτημα και τελικά ο Δημητράκης μετήχθη μόλις προχτές. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Δ. Δημητράκης είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ