Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση εφ' όλης της ύλης στην κυβερνητική πολιτική

Επικροτεί τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και πιέζει με κάθε τρόπο για πιο σκληρά μέτρα σε όλα τα μέτωπα

Κυβέρνηση - ΝΔ - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ έχουν συγκροτήσει μαύρο μέτωπο σε βάρος των εργαζομένων. Μόνο ένα ενιαίο ταξικό κίνημα, με επιθετικούς αγώνες μπορεί να τους κόψει τη φόρα, να χαλάσει τα αντιλαϊκά τους σχέδια
Κυβέρνηση - ΝΔ - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ έχουν συγκροτήσει μαύρο μέτωπο σε βάρος των εργαζομένων. Μόνο ένα ενιαίο ταξικό κίνημα, με επιθετικούς αγώνες μπορεί να τους κόψει τη φόρα, να χαλάσει τα αντιλαϊκά τους σχέδια
Πλήρη συναίνεση που αφορά στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, φιλοδοξώντας μάλιστα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα, είτε ασκώντας «κριτική» και πιέσεις στην κυβέρνηση, είτε υποβάλλοντας πιο προωθημένες προτάσεις, από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Την ετοιμότητα και την προθυμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει γερές πλάτες, έχει εκφράσει ο Αντ. Σαμαράς, πιέζοντας την κυβέρνηση να παρουσιάσει άμεσα συγκεκριμένο πρόγραμμα «διαρθρωτικών αλλαγών» δίχως να λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Ηδη βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό που εξήγγειλε ο Α. Λοβέρδος, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι την ίδια στάση θα κρατήσουν και στα άλλα θέματα της αντιλαϊκής ατζέντας που ανοίγει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση (στον «Αθήνα 9,84») του πρώην υφυπουργού Εργασίας Γ. Κοντογιάννη ότι «υπάρχει - αν θέλετε - η σύμπνοια, υπάρχει η διάθεση να στηρίξουμε και την οικονομία και το ασφαλιστικό». Επισήμανε μάλιστα ότι τα μέτρα που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Επίσης, η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση αν προχωρήσει σε πάγωμα μισθών, όπως διευκρίνισε ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Τραγάκης. «Εμείς το είχαμε πει προεκλογικά», είπε (στην ΕΡΑ), επισημαίνοντας ότι η μόνη κριτική που θα ασκήσουν στην κυβέρνηση είναι για «ασυμφωνία λόγων και έργων», επειδή προεκλογικά έλεγαν ότι θα δώσουν αυξήσεις στους μισθούς. «Εμείς δε θα κάνουμε αντιπολίτευση του όχι σε όλα, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «εμείς, οφείλουμε να κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση, διότι η οικονομία είναι εθνικό ζήτημα».

Η κυβέρνηση «παίρνει ό,τι μέτρα της υπαγορεύει η ΕΕ, δεν λέω κακώς, καλώς τα παίρνει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί δεν βάζει αυτά τα μέτρα στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα, όπως είπε, να συμβεί «το εξής καταπληκτικό: Στις 23 του Δεκεμβρίου οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα ψηφίσουν έναν προϋπολογισμό, τον οποίο στις 15 Ιανουαρίου θα αλλάξουν πάλι διά της ψήφου τους».

Ξεκάθαρο σήμα για τη συναινετική στάση που θα τηρήσει το κόμμα του αναμένεται να εκπέμψει ο Αντ. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία, ως είθισται, έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι των «κοινωνικών εταίρων».

Συναντήσεις στη Βόννη

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χτες στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Βόννη ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φ. Φιγιόν, τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φ. Ράινφελντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Σ. Μπερλουσκόνι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφερντ Μαρτένς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ