Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ELITE»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αύριο κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση της δουλειάς και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία ELITE που προχτές ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου.

Αντιδρώντας στην αβεβαιότητα που γεννά η στάση της εργοδοσίας ( χρωστάει δεδουλευμένα Νοέμβρη, ενώ ανακοίνωσε ότι δε θα καταβάλει μισθό Δεκέμβρη και δώρο Χριστουγέννων, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά) οι εργάτες εξέλεξαν εργοστασιακή επιτροπή μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το οποίο, όπως και η Ομοσπονδία του κλάδου, είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. Την Παρασκευή αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση κατάληψη και όρισαν ομάδες περιφρούρησης, ώστε να μη βγει κανένα εμπόρευμα έξω απ' το εργοστάσιο, παρά μόνο για την πληρωμή τους. Αύριο θα προχωρήσουν σε πορεία στις 09.30 π.μ. από το εργοστάσιο προς το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε «δεινή θέση», αλλά εμφανίζεται να έχει 20% αύξηση στις παραγγελίες για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Η ELITE είναι μία απ' τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες υποδηματοποιίας στη χώρα και ένα «λουκέτο» θα επηρεάσει άμεσα 3.000 εργαζόμενους, όπως βιοτεχνίες - δορυφόρους, διακινητές, κλπ. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει το ΦΠΑ στις βιοτεχνίες φασόν για το τελευταίο τρίμηνο και οι βιοτέχνες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού στις 20 του Γενάρη πρέπει να το αποδώσουν στην εφορία. Την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε ο Γιώργος Μαυρίκος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, όπως και αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ που τους επισκέφτηκαν στο εργοστάσιο, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ